<b>FAKTURAGEBYR:</b> Hos Gudbrandsdal Energi må en del av kundene ha efaktura i tillegg til avtalegiro for å slippe unna fakturagebyret. De født før 1944 derimot, betaler aldri fakturagebyr. Foto: BERIT B. NJARGA
FAKTURAGEBYR: Hos Gudbrandsdal Energi må en del av kundene ha efaktura i tillegg til avtalegiro for å slippe unna fakturagebyret. De født før 1944 derimot, betaler aldri fakturagebyr. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Betaler du regninger med avtalegiro?

Du kan likevel risikere å betale fakturagebyr.

Stadig flere velger avtalegiro eller efaktura for betaling av sine regninger. I noen tilfeller viser det seg dessuten at du bør velge begge deler.

LES OGSÅ:

Har du opplevd å få en giro uten beløp tilsendt i posten, selv om du får betalt regningen automatisk ved hjelp av avtalegiro i nettbanken? Hvis dette er tilfellet for deg, bør du ta en ekstra kikk på giroen.

Det kan nemlig hende at du betaler fakturagebyr for å få betalingsvarselet tilsendt.

Men hvorfor er det slik, når regningen blir betalt automatisk?

Les også at all din bruk av kredittkort snart kan bli registrert i et eget register.

Du må ha begge deler

Er du kunde i strømselskapet Gudbrandsdal Energi, og betaler for ett av lavprisproduktene til selskapet, er det nemlig slik.

Har du avtalegiro på strømregningen, betaler du 30 kroner i fakturagebyr hver måned for en i utgangspunktet unødvendig giro.

- En avtalegiro sørger for at betalingen blir gjort automatisk i nettbanken. Men alle må ha en faktura, sier markedsleder Jan Jansrud i Gudbrandsdal Energi til DinSide.

For å slippe å betale fakturagebyr, må du i tillegg til avtalegiro, enten be om å få efaktura i nettbanken, eller å få tilsendt faktura på e-post fra strømselskapet.

Her finner du en liste over hvilke selskaper som tilbyr efaktura.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis hvis du er 70+

Noe overraskende kommer det også frem av Gudbrandsdal Energis giroblankett, at enkelte kunder slipper fakturagebyr.

Dette gjelder uansett strømavtale, og om de har valgt efaktura eller ei.

Dette gjelder kunder født før 01.01.1944, som det står spesifisert nederst på giroen fra strømselskapet.

- Årsaken til dette er at pensjonister skal få tilsendt faktura i posten, og slippe å streve med teknologi for å få tilgang på fakturaen sin, sier Jansrud.

Les også at du kan bli for gammel for forsikringen din.