Betaler du for mye?

FORBRUK: Selv om strømprisene fortsetter å falle er det ingen tvil: Noen selskaper er raskere til å sette ned prisen enn andre. Her kan du se hvordan din leverandør ligger an.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV93656)]

Synes du strømmen har blitt mistenkelig billig? Da bør du huske på at ansvaret for å kreve inn forbruksavgiften har blitt overført fra strømleverandørene til nettselskapene.

Det betyr at nettleien har økt med 11,99 øre per kWh, samtidig som strømprisen har blitt tilsvarende redusert.

For deg som mottar separate regninger for strøm og nett, vil altså regningen fra strømleverandøren bli lavere, mens regningen fra nettselskapet blir høyere. Kunder som har strøm og nettleie på samme regning, skal altså ikke merke noen forskjell på totalsummen.

I tillegg har forbruksavgiften økt fra 9,5 øre, til 9,67 øre.

Hvem er billigst?

Med en pris på 32 øre per kWh er det Telinet som akkurat nå er billigst blant de landsdekkende strømleverandørene. Vær imidlertid oppmerksom på at Telinet krever et fastbeløp på 390 kroner i tillegg.

Blant de landsdekkende leverandørene som ikke krever fastbeløp er det Gudbrandsdal Energi som kommer best ut. Prisen er 35,22 øre per kWh.
Trykk her for å se alle prisene.

Men følger alle med?

Mange leverandører er flinke til å øke prisen når markedet endrer seg. Men når prisene skal settes ned, tar det ofte lang tid før du som kunde får dra nytte av prisfallet.

Trykk på lenkene nedenfor for å se hvordan din strømleverandør ligger an:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!