VISA har nå begynt å godkjenne mobiltelefoner med NFC-brikke slik at man kan betale direkte med telefonen. Foto: Pål Joakim Olsen
VISA har nå begynt å godkjenne mobiltelefoner med NFC-brikke slik at man kan betale direkte med telefonen. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Betal med VISA - på smarttelefon

Krever NFC-teknologi og applikasjonen payWave.

Publisert
Sist oppdatert

Syns du bankkortet hører fortiden til, og lengter etter å bruke mobiltelefonen til å betale med? Da er den gode nyheten at ventetiden snart er over.

Fredag annonserte nemlig VISA Europe at de har autorisert seks smarttelefoner som betalingsenhet i butikker.

Slik fungerer det

For å kunne benytte en smarttelefonen som betalingsenhet, må den ha NFC-teknologien (Near Field Communication), og Visas mobilapplikasjon payWave.

Visas payWave-applikasjon fungerer ganske enkelt ved at du betaler for varen ved å sveipe telefonen foran betalingsterminalen. Betaling med smarttelefon skal ifølge VISA være like sikkert som å benytte chip-teknologien på bankkortet.

Men hvilke mobiler har funksjonen?

Per dags dato er det den siste versjonen av Samsung Galaxy S II, LG Optimus NET og flere BlackBerry-telefoner som er autorisert til bruk som betalingsenhet i butikker. (BlackBerry-modellene er Bold 9900, Bold 9790, Curve 9360 og Curve 9380).

Fullt så enkelt er det likevel ikke.

Såvidt DinSide kjenner til, har nemlig ikke Samsung-modellen som selges i Norge NFC-teknologi. Dette gjelder kun enkelte varianter av modellen som selges i USA. Heller ikke LG Optimus NET er til salgs i Norge.

Les også:Her trenger du god, gammeldags magnetstripe

Flere mobiler med NFC er på vei

Når Visa nå har begynt å godkjenne smarttelefonene, håper de selvsagt at mobilprodusentene og utsalgsstedene vil kjenne sin besøkelsestid og komme med flere mobiler, og ikke minst NFC-terminaler.

Og det fins flere enn de seks nevnte smarttelefonene som har den nødvendige NFC-teknologien. Dette gjelder blant annet Samsung Galaxy Nexus, Samsung/Google Nexus S, og Nokia N9, C7, 700 og 701.

Det er håp også for deg som ikke har NFC-kompatibel mobil: Alle mobiler med minnekortinngang kan nemlig få funksjonen via et minnekort.

Les også:Slik betaler du med iPhone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer