Betal kaffen med mobilen

Men kun for noen utvalgte foreløpig.

<b>MOBILE BETALINGSLØSNINGER:</b> I sommer skal noen utvalgte Telenor og DnB NOR-kunder teste mobile betalingsløsninger hos Kaffebrenneriet, Deli de Luvca og Vita. Foto: Per Ervland
MOBILE BETALINGSLØSNINGER: I sommer skal noen utvalgte Telenor og DnB NOR-kunder teste mobile betalingsløsninger hos Kaffebrenneriet, Deli de Luvca og Vita. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er 200-250 personer som er kunder hos Telenor og DnB NOR som skal teste dette i 12-13 brukersteder i Oslo, forteller informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor til DinSide.

De utvalgte skal teste betaling ved hjelp av mobiltelefoner, på utvalgte brukersteder på Majorstua i Oslo. Det er butikker fra Kaffebrenneriet, Vita og Deli de Luca som er med i forsøksprosjektet.

Magnhild Meltveit Kleppa vil også at du snart skal kunne betale kollektivbilletten med mobilen - men ikke før i 2013 ...

Din mening

Betale med mobilen, penger eller kort - hva ville du foretrukket om du kunne velge? (Avsluttet)
Mobilen(62%) 364
Kort(29%) 168
Penger(9%) 54
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hvis du kunne velge - hvilken betalingsmåte ville du foretrekke? Stem i avstemmingsobjektet til høyre.

Du og jeg?

– Når vil vi andre kunne få betale med mobilen?

– Det er litt tidlig å si, resultatene av denne testen vil gi litt svar på hvordan det virker og hvilke modifikasjoner som eventuelt må gjøres. I tillegg er det mye som må gjøres på betalingsterminalsiden, men der er det flere betalingsterminaler som er ute på brukerstedene i dag som allerede støtter denne teknologien, sier Engebrigtsen i Telenor.

– I tillegg må håndsettprodusentene lage mobiltelefoner med NFC-teknologi (Near Field Communication). Men jeg ville tro at de fleste smart-telefoner kommer med det i de neste modellene, om ikke den første modellen, så den modellen etter, sier Engebrigtsen til DinSide.

NFC er en kommunikasjonsprotokoll beregnet på veldig korte avstander. Dette gjør at du for eksempel kan holde mobiltelefonen din inntil en dørlås slik at den låses opp, at du kan holde to telefoner inntil hverandre for å utveksle Facebook-profiler eller bruke telefonen som betalingsmiddel i kassa på Rimi.

Les mer om NFC i denne artikkelen

– Det er klare trender også i Europa, at dette er en teknologi som blir industristandard og som kommer i de europeiske landene, sier Engebrigtsen videre.

– Vet mer til høsten

Testprosjektet inngår i forskningsprosjektet NFC city som er delfinansiert av Norges Forskningsråd.

- Oslo-testen er en av de første i Norden, og med dette når vi en milepæl på veien mot at mobilen blir en lommebok. Vi er sikre på at kontaktløs betaling med mobilen vil få stor utbredelse fordi vi alle har med oss mobilen overalt, og fordi det er en enkel og sikker betalingsmåte, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, som selv er med i testen, i en pressemelding.

– Testen varer noen måneder i sommer, så gjør vi opp status til høsten, og ser hvordan denne testen gikk. Vi vet mer om når dette vil komme da, det er vanskelig å spå nøyaktig når, men jeg vil tro at bildet er mye klarere allerede til høsten, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen til DinSide.