Bestselgerne du kan kjøpe til halv pris i Sverige

Vi har sjekket hva du må betale for de mest populære boksvinene i Sverige. Og ja, det er mye å spare!

<b>HALV PRIS - OG ÅPENT HELE PINSEHELGEN!</b> Du kan få populære pappviner til halv pris hos Systembolaget. Og som et ekstra pluss er det åpent både lørdag 14. mai og mandag 16. mai. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HALV PRIS - OG ÅPENT HELE PINSEHELGEN! Du kan få populære pappviner til halv pris hos Systembolaget. Og som et ekstra pluss er det åpent både lørdag 14. mai og mandag 16. mai. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har sjekket prisene på de mest populære boksvinene hos Vinmonopolet - og sammenliknet med hva du må betale på Systembolaget i Sverige.

På tross av den dårlige kronekursen, er det fremdeles veldig mye å spare på å handle på det svenske Systembolaget, sammenliknet med prisene på Vinmonopolet.

Som du kan se av prissjekken vår: Noen viner er det mer enn halv pris på hos Söta bror!

En annen fordel i disse dager er også åpningstidene: I Norge er det stengt i forbindelse med pinsa, men i Sverige er det nemlig business as usual i hele pinse- og 17. mai-helga: Det er altså åpent både lørdag 14. mai og mandag 16. mai.

MEST Å SPARE: Denne vinen har vi fått tips om fra erfarne harryhandlere - fordi det er mye å spare på å kjøpe den i Sverige sammenliknet med i Norge. Og i vår prissjekk er den 53 prosent billigere på Systembolaget kontra på Vinmonopolet! Foto: SYSTEMBOLAGET
MEST Å SPARE: Denne vinen har vi fått tips om fra erfarne harryhandlere - fordi det er mye å spare på å kjøpe den i Sverige sammenliknet med i Norge. Og i vår prissjekk er den 53 prosent billigere på Systembolaget kontra på Vinmonopolet! Foto: SYSTEMBOLAGET Vis mer


LES OGSÅ: Denne alkoholen er det ikke kvote på

Inntil 53 prosent billigere!

DinSide har gått gjennom Vinmonopolets bestselgerlister for 2015, og plukket ut ni av de mest populære boksvinene som nordmenn kjøpte i fjor - som vi samtidig finner i de svenske pol-hyllene.

I tillegg har vi tatt med en vin som vi har fått tips fra erfarne harryhandlere om, på grunn av den store prisforskjellen mellom norsk og svensk pris. Og ja, dette er også den vinen vi finner mest gevinst på å ta med hjem fra svensketur: Du sparer 53 prosent på den!

Som du kan se av prisene nedenfor, er det inntil 53 prosent å spare på boksvinene - og blant vinene vi har prissjekket er det aldri mindre enn 31 prosent å spare!

Her er alle prisene:

Bestselgere av pappvin (Prisene er for 3-litere med pappvin, innhentet på nett 13. mai, og omregnet til norske kroner etter dagens kurs (100 NOK = 100,54 SEK).)
ProduktVinmonopoletSystembolaget NOKPrisforskjell kronerPrisforskjell %
Il Conte Nero di Troia Zinfandel419,90198221,9053
Tommasi Graticcio Appassionato41528712831
Falling Feather Ruby Cabernet399,90208191,9048
Doppio Passo Salento Primitivo414,90238176,9043
Gato Negro Cabernet Sauvignon334,90188146,9044
Castelforte Appassimento399,90208191,9048
Lindemans Shiraz Cabernet384,90239145,9038
J.P. Chenet Cabernet Syrah389,90196193,9050
Viña Maipo Mi Pueblo Cabernet Sauvignon319,90186133,9042
Lindemans Chardonnay384,90228156,9041
Vi tar forbehold om endringer i priser, valutakurs og tilgjengelighet. Prosenttallet er rundet av til nærmeste hele tall.


DU MÅ VÆRE 20! Du får ingenting på Systembolaget om du ikke har fylt 20 - selv ikke øl eller vin. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DU MÅ VÆRE 20! Du får ingenting på Systembolaget om du ikke har fylt 20 - selv ikke øl eller vin. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merLES OGSÅ: Svenskene har helt andre regler: Dette må du vite om du skal kjøpe alkohol, snus eller røyk i Sverige!

Åpningstider Systembolaget

Du kan selv sjekke åpningstidene for Systembolaget som er aktuelt for deg, på nettsidene til Systembolaget. I Strömstad er det for eksempel åpent lørdag klokken 9-15 og mandag 10-19.

Har du glemt å handle inn fersk sprudlevin eller annet til nasjonaldagen, trenger du med andre ord ikke forsøke deg på å «bruse opp» de gamle vinskvettene som vi forsøkte oss på tidligere i vår (det gikk heller ikke så bra ...): Du har alle muligheter til ferske varer om du tar turen til svenskenes polutsalg.

KAN DU BRUSE OPP DØD SPRUDLEVIN? Vi testet, du kan se hvordan det gikk i videoen som vi har lenket til nedenfor: Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KAN DU BRUSE OPP DØD SPRUDLEVIN? Vi testet, du kan se hvordan det gikk i videoen som vi har lenket til nedenfor: Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merNØDHJELP TIL DØD SPRUDLEVIN? Kan du bruse opp vin og sprudlevin? Vi ha testet, her kan du se hvordan det gikk!

Men ikke glem ekstrautgiftene!

De fleste som reiser kun for å handle, tar gjerne med seg både matvarer og alkoholholdig drikke. Og det er nok lurt, om det skal lønne seg å ta turen.

For så lenge du ikke får gratis skyss, må også du ta med reiseutgifter i kalkylen når du regner ut om det er noe å spare.

Kostnaden vil variere etter hvor du bor og reiseveien du har, men du må regne med utgifter til drivstoff og bomavgifter, samt eventuelt mat dersom du blir sulten på veien.

LES OGSÅ: Så mye alkohol og tobakk kan du ha med

IKKE GÅ I SVENSKEFELLA: Nei, du må ikke betale i den norske kortterminalen kun fordi den er merket med et norsk flagg. Faktisk så sier ekspertene at du heller bør ligge unna den! Foto: MARIANNE URDAHL
IKKE GÅ I SVENSKEFELLA: Nei, du må ikke betale i den norske kortterminalen kun fordi den er merket med et norsk flagg. Faktisk så sier ekspertene at du heller bør ligge unna den! Foto: MARIANNE URDAHL Vis merPASS PÅ: Ikke la deg lure på harryhandel!

Betal med kort - og husk kvoten!

På typiske grensehandelssteder får du ofte spørsmål om du vil betale i norske eller svenske kroner.

Og her er rådet enkelt: Du skal alltid betale i svenske kroner.

- Dette er en regel helt uten unntak: Du bør alltid betale i lokal valuta. Så dersom du får spørsmål om du vil betale i norske kroner eller svenske, skal du alltid velge svenske kroner, har forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea tidligere sagt til Dinside.

Årsaken er at dersom du velger norsk valuta, er det butikken som selv setter kursen og den er ofte dårligere enn det som Visa eller Mastercard eller norske banker tilbyr. I enkelte land kan du også bli ilagt provisjon av butikken.

LES OGSÅ: Kjøpe godteri? Her er varene som ofte er dyrere på taxfree enn i dagligvarebutikken