Bestill julegavene i tide

Sjekk når nettbutikkene har siste bestillingsfrist om gavene skal komme før jul.

Bestillingsfristen for å få gavene i tide varierer fra nettbutikk til nettbutikk, men vil du være på den sikre siden kan du ta utgangspunkt i fristen fra Posten som er den 16. desember. Foto: All Over Press
Bestillingsfristen for å få gavene i tide varierer fra nettbutikk til nettbutikk, men vil du være på den sikre siden kan du ta utgangspunkt i fristen fra Posten som er den 16. desember. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er ivrige netthandlere og 76 prosent av befolkningen handler fysiske varer på nett, ifølge Posten og Brings e-handelsrapport for 2012.

Planlegger du å handle gaver på nett, er det greit å få disse levert i tide før jul. Avhengig av hvor i landet du bor, har noen det mer travelt enn andre.

Sjekk leveringstida

DinSide har sett på utvalgte nettbutikkers siste bestillingfrist, som varierer endel fra butikk til butikk. Enkelte forholder seg til Postens generelle frist, som er 16. desember. Vær oppmerksom på at dette i år er på en søndag, mens den tidligste bestillingsfristen vi har funnet er 13. desember.

Skal du bestille julegaver fra endre nettbutikker enn de vi har undersøkt, kan det lønne seg å sjekke leveringsfristen hos den konkrete nettbutikken, eller å bestille innen den 16. desember.

Her finner du oversikt over bestillingsfristene til et utvalg nettbutikker:

Elkjøp.no

 • Bestillingsfrist når leveringen skjer med brevpost: tirsdag 18. desember klokken 15:00.
 • Bestillingsfrist ved levering til postkontor, hjemlevering eller ekspresslevering:
  søndag 16. desember - onsdag 19. desember klokken 15:00, avhengig hvor i landet du bor.
 • Expert.no

 • Bestillingsfrist fredag 14. desember før klokken 13:00. Bestiller du noe i uke 51, garanterer ikke Expert levering før julaften.
 • NetOnNet

 • Bestillingsfrist er 16. desember.
 • Lefdal

 • Bestillingsfrist når leveringen skjer med brevpost: tirsdag 18. desember klokken 15:00.
 • Bestillingsfrist ved levering til postkontor, hjemlevering eller ekspresslevering: søndag 16. desember til onsdag 19. desember klokken 15:00, avhengig av hvor i landet du bor.
 • Komplett.no, Kompletthome.no og Mpx.no

 • Bestillingsfrist når leveringen skjer med brevpost: lørdag 15. desember.
 • Bestillingsfrist ved henting i butikk(MyPack): tirsdag 18. og onsdag 19. desember.
 • Bestillingsfrist ved henting i post i butikk: torsdag 13. til mandag 17. desember.
 • Bestillingsfrist ved hjemlevering: søndag 16. og mandag 17. desember.
 • Bestillingsfrist ved henting i Pick-up-point: torsdag 20. desember.
 • Hvilken dato du må forholde deg til avhenger av hvor i landet du bor.

  Les også: Ikke alle nettbutikkene gir deg informasjonen du trenger

  Sjekk fraktkostnader og returvilkår

  Når man bestiller på nett vil fraktkostnadene variere ut i fra hvilken levering du velger, og ut i fra størrelsen på varen. Noen steder er frakt gratis i en kampanjeperiode, eller hele tiden. Blant annet spanderer leketøyskjeden BR-leker frakten hvis du bestiller julegavene senest 2. desember, mens NetOnNet innførte fri frakt på alle varer fra og med november i år.

  Husk at i slike tilfeller er fraktkostnadene stort sett bakt inn i produktprisene.

  Ved bestilling av varer på nett har man også angrerett på kjøpet i 14 dager, noe man ikke har i fysiske butikker. Heller ikke i utlandet kan du forvente like lang angrefrist som i Norge. Blant annet er angrefristen i Storbritannia sju dager.

  Dessuten vil leveringstiden være lengre om du bestiller gavene fra en utenlandsk nettbutikk. Dermed bør du gå i gang med bestilling snart, og i tillegg til fraktkostnader ta med eventuell toll og moms. Ved hjelp av DinSides netthandelskalkulator kan du finne ut hva totalprisen blir på varene bestilt fra utlandet.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer