Bestill fra Italia og spar hundrelapper

Billig, rask og pålitelig nettbutikk – her bugner det av merkesolbriller.

Det er nå du gjør solbrillekuppene. Flere modeller selges ut før vinteren, og handler du utenlands kan du uansett spare store penger.  Foto: Allover press
Det er nå du gjør solbrillekuppene. Flere modeller selges ut før vinteren, og handler du utenlands kan du uansett spare store penger. Foto: Allover press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om første vinterdag har passert, er der fortsatt duket for mange flotte høstdager flere steder i landet de kommende dagene. Vil du gå resten av høsten i møte med et par nye solbriller er det nå høysesong for å gjøre kupp.

Vi ser at enkelte modeller nå er langt billigere enn vanlig, og handler du fra utlandet slipper du i mange tilfeller unna med lavere priser enn i butikkene her hjemme.

Men hva med tollgrensen? Alle disse vil fjerne 200-kronersgrensen

Rett fra Italia

Mange såkalte merkesolbriller produseres i Italia, og du kan kjøpe solbrillene til en langt hyggeligere pris om du bestiller dem direkte herfra. Nettbutikken Otticanet.com har et stort utvalg fra over 100 anerkjente solbrillemerker, deriblant Gucci, Ray Ban og Christian Dior.

Undertegnede har selv prøvd Otticanet.com ved et par anledninger og har vært veldig fornøyd. Det er selvfølgelig en viss skepsis til å dra kortet hos en ukjent nettbutikk for første gang. Men resultatet av et kjapt googlesøk på "erfaringer med Otticanet" var nok til å riste av seg skepsisen.

Og når du først har begynt å kjøpe billige solbriller, kan du lett blir hekta:

– Jeg har kjøpt sju par solbriller på Otticanet. De har veldig kjapp levering og tilbyr god service. Jeg får brillene på døren kort tid etter bestilling, og kommunikasjonen mellom meg og nettsiden er god, har Otticanet-kunden Sandra Nordli tidligere uttalt til DinSide.

Mange skader øynene: Sjekk dette før du kjøper solbriller

Dior Croisette koster totalt 1.735 kr. hos Otticanet. Prisen hos Interoptik er 2.700 kr. Foto: Produsenten
Dior Croisette koster totalt 1.735 kr. hos Otticanet. Prisen hos Interoptik er 2.700 kr. Foto: Produsenten Vis mer


Du sparer mye

Gucci 1637/S koster totalt 2.821 kr. hos Otticanet. Prisen hos Interoptik er 4.780 kr.  Foto: Produsenten
Gucci 1637/S koster totalt 2.821 kr. hos Otticanet. Prisen hos Interoptik er 4.780 kr. Foto: Produsenten Vis mer

Egen erfaring viser at man betaler 50-60 prosent av prisen man må ut med hos en optiker i Norge. Dette selv om man må betale frakt og moms på prisen som er oppgitt på nettsiden. Man må ikke betale toll på briller og solbriller bestilt fra utlandet, men fraktleverandøren tar gjerne et spedisjonsgebyr for å kreve inn momsen. Frakten har flat pris på 74 kroner,
uansett hvor mange par man kjøper. Brillene blir levert på døren av UPS eller FedEx.

Hvor dyrt blir nettkjøpet?
Sjekk totalprisen med netthandelskalkulatoren

Porsche 8479/S koster totalt 1.912 kr. hos Otticanet. Prisen hos Interoptik er 3.600 kr. Foto: Produsenten
Porsche 8479/S koster totalt 1.912 kr. hos Otticanet. Prisen hos Interoptik er 3.600 kr. Foto: Produsenten Vis mer

Det eneste som går tregt, er å få regningen på spedisjonsgebyret og momsen. Det kan nemlig ta opptil seks måneder før FedEx/UPS sender deg denne. Så hvis du trodde du var heldig og slapp unna, er det ingen grunn til å glede seg for lenge. Momsregningen kommer
– etterhvert.

I priseksemplene til høyre har vi regnet på hva brillene fra Italia vil koste inkludert frakt, spedisjonsgebyr og 25 prosent moms. Prisene fra Interoptik er hentet fra deres nettside.

Toll? Moms? DinSide gir deg svaret på hvilke regler som gjelder for ulike varegrupper

Hvilke utenlandske butikker er dine favoritter? Hva handler du hvor og hvorfor? Vi vil gjerne høre fra deg. Tips oss på e-post, eller i debatten under artikkelen.