Beste fastrente nå

Du kan få 4,66 prosent fem år frem i tid.

Vil du ha akkurat like store utgifter hver måned? Det er ikke mange nordmenn som binder renten, men det betyr ikke at det er dumt å gjøre det. Foto: PER ERVLAND
Vil du ha akkurat like store utgifter hver måned? Det er ikke mange nordmenn som binder renten, men det betyr ikke at det er dumt å gjøre det. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere makroøkonomer har den siste uken gått ut og rådet folk som ønsker forutsigbarhet, til å binde renten nå. Årsak: Ifølge prognoser kan renten være på syv prosent i 2014.

Binde eller ikke binde? Fast eller flytende? Temaet er omstridt og også godt debattert her på DinSide.

Jo, fastrente kan lønne seg

Selv om lønnsomheten for fastrentelån for en stor del er gambling, så er det en tommelfingerregel du kan lære deg: Når fastrenten ligger over den flytende renten, kan det være gunstig å binde. Når fastrenten ligger under den flytende renten, kan du la det være.

De lange rentene (fastrentene) sier noe om markedets forventning til fremtiden. Du skal derfor ikke binde renten når den flytende renten er høy i forhold til fastrenten. Under normale forhold er det da like før den flytende renten vil falle mye, og de lange rentene vil delvis bli dratt med ned.

Hvordan er det så akkurat nå? Jo, fastrentene ligger høyere enn de flytende rentene, skjønt ikke så veldig mye.

Fokus Bank billigst

Er du en av dem som vil binde renten nå, bør du i hvert fall velge det beste tilbudet. Vi har derfor sett på de beste fastrentene nå dersom du vil binde renten for fem eller ti år.

Beste fastrente 5 års binding (Prisene er hentet fra Finansportalen 8. juli 2011.)
BankEffektiv rente
Fokus Bank NUF4,66
KLP Banken4,71
Sparebanken Hedmark4,77
Nordea4,86
SpareBank 1 SR-Bank4,93
Vi har bare med landsdekkende banker i oversikten. Vi forutsetter 60 prosent belåningsgrad, men flere av bankene har samme fastrentetilbud uansett.


Det er Fokus Bank som troner øverst på listen. Der kan du binde renten på 4,5 prosent, men merk at dette er en nominell rente slik at den effektive renten blir noe høyere.

Slik bryter du en fastrenteavtale

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!