Best på billån

Spar opp mot 3.600 kroner i året på billånet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billånsprislisten er nå utvidet med enda flere selskaper som tilbyr bilfinansiering, og består dermed av nesten 90 banker og finansieringsselskaper.

VIS MEG ALLE BILLÅNSRENTENE

Vik avviker ikke

Tross utvidelsen er det fremdeles Vik Sparebank som har landets billigste billån med en effektiv rente på 9,02 prosent for et lån innen 65 prosent (200.000 kroner i lån og nedbetaling over fem år).

Vik tilbyr dessverre ikke banktjenestene sine til alle i Norge, og derfor blir det Nordlandsbanken som har de beste vilkårene tilgjengelige for alle. Billånet i Nordlandsbanken har en effektiv rente på 9,19 prosent.

Cresco dyrest

De dårligste betingelsene finner vi hos Cresco som er et finansieringsselskap organisert under Gjensidige Nor.

Her får du lånebetingelser som nærmer seg nivået for vanlig forbrukslån uten sikkerhet. Den effektive renten blir så høy som 15,41 prosent.

Velger du i stedet Vik Sparebank vil du årlig spare om lag 3.600 kroner etter skatt. Derfor er det uten tvil god grunn til å se seg godt om før du velger hvor du skal låne bilpengene dine.

Finansselskaper verst

Tidligere hadde vi bare vanlige banker og sparebanker på billånslisten. Nå er den altså i tillegg utvidet med informasjon om lånetilbud fra ulike bilfinansieringsselskaper.

Flere av disse selskapene kontaktet oss fordi de mente at deres tilbud var bedre, og at veldig mange nordmenn allerede hadde valgt disse i forbindelse med bilfinansiering.

Vi er redd for at de henviser til forholdsvise lave nominelle renter. For realiteten er – når den effektive renten regnes ut – at det bestemt ikke er disse selskapene som kommer best ut.