Best i test oppvaskmaskin

En billig oppvaskemaskin fra Ikea vinner dansk test.

Den danske Forbrugerstyrelsen (tilsvarende det norske Forbrukerrådet) har gjennomført en test av oppvaskemaskiner. Totalt ni ulike typer er blitt testet. Testen, som er offentliggjort i forbrukermagasinet Tænk, avslører altså både store kvalitets- og prismessige forskjeller, skriver fpn.dk.

Billigmodell

Skal oppvasken bli så ren som mulig, anbefales oppvaskmaskinen Renlig fra IKEA, spesielt fordi maskinen er billig i forhold til de andre modellene. Imidlertid er maskinen svært langsom - den bruker hele 213 minutter på å vaske seg ferdig.

Er det viktig at oppvasken skal unnagjøres raskt, kan man overveie den italienske modellen Indesit. Den er imidlertid veldig støyende.

Beste oppvaskemaskin

Hva er viktigst når du kjøper oppvaskemaskin? (Avsluttet)
At den vasker bra(43%) 871
At den støyer lite(40%) 827
At den er rask(10%) 196
At den er billig(7%) 148
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Grunnen til at Renlig stakk av med seieren skyldes i høy grad de miljøvennlige egenskapene, der det energi- og vannbesparende eco-programmet er gjort til standardprogram.

Testvinneren er også blant de rimeligste i testen, og koster 4.250 kroner.

Renlig-maskinen har innmat fra Whirlpool.

Raskere

Ønsker man en oppvaskmaskin som er noe raskere, kan man i stedet overveie Bosch eller Siemens, som er ganske jevnbyrdige i testen. De klarer begge autoprogrammet på rundt to timer. Men det koster ekstra å kjøpe gode, tyske merker. Maskinene kostet nemlig mellom 5.500 og 7.500 kroner.

Testens dyreste oppvaskmaskin, Gorenje, kostet nesten 10.000 kroner. Den hadde den dårligste vaske- og tørkeevnen, men på maskinens normalprogram er temperaturen også kun 40-50 grader, mens den er 55-65 grader på de andre maskinene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støynivået kan også være viktig, når man velger maskin. Ikeas Renlig-modell, samt Whirlpools, og de to tyske modellene, støyet alle minimalt. Men den italienske modellen Indesit, Elektrolux, Upo og LG får dårlige karakterer for støy.

Modellene som ble testet er:
BOSCH SGU45M72SK
ELECTROLUX ESF65020
GORENJE GI 65520 E
INDESIT IDL5055SK
LG LD-2263WHU
SIEMENS SE44T290SK
UPO D650S
WHIRLPOOL ADP 7979 WHM
RENLIG DWH B00 W

Kilde: fpn.dk, Forbrug på nettet.

Mer forbrukerstoff: