Beskytt håret i sommer

Sommeren er hårets store fiende. Saltvann, sol og klor kan ødelegge håret på kun få dager. Her gir vi tips om hvordan du beskytter håret ditt om sommeren.

I sommermånedene utsettes håret for store utfordringer. I tillegg til å bli naturlig bleket av solen, dyppes håret i saltvann og i klorfylte basseng, noe som betyr rene døden for friskt og sunt hår, skriver Aftonbladet.

Dermed mister håret fargen og blir lett tørt og livløst.

Heldigvis går det an å beskytte håret i solen, og forberede håret på soling.

- Et at de viktigste tipsene er å ha nyklippet hår, som er fritt for splittede tupper, før man går på ferie, sier den prisbelønte hårstylisten Peter Andersson, til Aftonbladet.

Men det er minst like viktig å beskytte håret ellers i året også, og ikke bare rett før ferien. Et friskt og velstelt hår før sommeren tåler mer, og blir ikke herjet med på samme måte som hår som allerede er skadet.

- Det optimale er å beskytte håret med et skjerf eller en hatt, når man er ute på stranden. Aller skjørest er det blonde håret, som behøver ekstra beskyttelse, sier stylisten.

Han legger til at man bør beskytte håret på akkurat samme måte som man beskytter huden mot UV-stråling.

- Det vil si med produkter som filtrerer bort de skadelige solstrålene, sier han.

Slik overlever håret sommeren:
Unngå å farge håret. Ekspertenes anbefaling er å unngå å behandle håret om sommeren. Unngå permanenter og farging av håret, som gjør håret porøst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pass på håret og pakk det inn. Bruk balsam ved hver hårvask og ta en hårkur regelmessig.

Olivenolje beskytter. Når du er på stranden kan du godt bruke en hårkur eller olivenoljei håret for å beskytte håret.

Bruk UV-produkter. Begynn sommeren med å klippe bort splittede tupper, og bruk hårprodukter med UV-beskyttelse.

Ikke tørk ut håret. På sommeren er det ekstra viktig å beskytte håret hvis du skal føne det eller bruke tang. Bruk produkter som gir ekstra fuktighet for ikke å tørke ut håret fullstendig.

Visste du at hårfarging kan føre til leddgikt?

 

Mozon.no, 13.07.06