Bernt Rognlien møtte leserne

Bernt Rognlien møtte medlemmene i Mozon Gull til nettprat fredag klokken 11. Her kan du se noen av spørsmålene han svarte på.

Kan urter hjelpe mot migrene? Hva kan tranebær gjøre for en urinveisinfeksjon? Og hvor finner jeg kvann til matlaging?

Bernt Rognlien svarte på dette og mange flere spørsmål i nettpraten med Mozons medlemmer fredag 06. mai.

Vil du være med på EkspertSvar på Mozon? Da må du melde deg inn i vår medlemstjeneste Mozon Gull.

Medlems-sidene gir deg tilgang til jevnlige ekspertmøter med noen av landets mest profilerte helseeksperter innen mange forskjellige områder. Etterhvert vil tilbudet også utvides til flere tjenester. Medlemsskap i Mozon Gull koster 199 kroner for et helt år.

VIL DU BI MEDLEM I MOZON GULL? MELD DEG PÅ HER

ALLEREDE MEDLEM? GÅ TIL NETTPRATEN HER

Her er noen av spørsmålene fra medlemmene i Mozon Gull:

Hei!
Finnes det noen urter som hjelper mot migrene? Takk for flott nettsted

Hilsen Sissel

Kjære Sissel
Ja, den mest brukte er matrem som finnes som standarisert naturmiddel i helsekost. Det er vel den eneste urten mot migrene som er lett å få tak i i Norge. Det ligger en ytfyllende artikkel om matrem og migrene på Mozon.

Vennlig hilsen Bernt Rognlien

Hei Bernt.
Hvor finner man enklest Kvannblader i naturen som man kan bruke til matlaging. Eventuelt får man kjøpt dette i butikk?

Hilsen Gunnhild

Kvann finnes i to varianter en strandkvann og en fjennkvann. Begge er ypperlige krydderplanter som er gode til både fisk kylling og kjøtt, i tillegg til at de egner seg i som saltkrydder og kan stilkene kan også kandiseres. Du finner masse stoff om kvann her på Mozon.

Strandkvann finner du langs hele norskekysten, den voksser helt ned i fjæra, fjellkvann finner du i høyfjellet på vestlandet, jotunheimen og i det meste av østlandet - men den er ikke så vanlig og finnes ikke over alt. Frisk kvann fås ikke som krydderplante i butikk dessverre.

Vennlig hilsen Bernt Rognlien

Hei Bernt!
Jeg har hørt at det vokser løvstikke vilt i Norge og at dette kan brukes til å øke lysten hos begge kjønn. Er det sant? I så fall, hvor finner jeg løvstikke i naturen? Og smaker det noe godt?

Kjære anonym
Jeg regner med at du mener Løpestikke som er en vanlig krydderplante. Den er et gammel afrodisiakum som stimulerer lyst både hos menn og kvinner, den er spesielt fin nå på våren fordi den er mild på smak og egner seg godt i salater i store mengder.

Den virker, så det er bare å be godevenner til god mat med masse løpestikke og god vin til. Den er lett å dyrke, den er flerårig og det tar 1-2 år før planten blir stor og kraftig. Du får kjøpt den som frisk krydderplante i potte i grønnsaksbutikker. Viltvoksende er den skjelden i Norge, så skjelden at du neppe må regne med å finne den.

Vennlig hilsen Bernt Rognlien

 

Mozon.no, 06.05.2005