Beregn lenger tid for nytt pass

I det sentrale Østlandsområdet vil nye pass føre til at du må planlegge fornyelse i god tid før reisen.

De fleste steder er ventetiden for å få nytt pass i dag nede i bare noen få dager eller timer. Dersom du oppdager at passet ditt holder på å gå ut, er det altså bare å jogge innom politiet og du kan regne med å ha et nytt pass i hånden innen kort tid. Men dette er på vei til å endre seg på det sentrale østlandet.

Beregn god tid

Det er flere politidistrikt som snart vil utstede nytt pass. Dette skal være sikrere mot forfalskning, og utstedes kun av Norges Bank.

Dette er datoene som gjelder for de nye passene:

  • Drammen ca. 1. mars

  • Asker og Bærum ca. 15. mars

  • Romerike ca. 6. april

  • Oslo ca. 30. April

Fra disse datoene får du det nye passet når du bestiller som vanlig på politikontoret. Forskjellen er at det nå vil ta ca. 12 dager før du kan regne med å få passet i posten.

Nødpass

Et utgått pass kan komme som en overraskelse på den som ikke reiser ofte. Mange vil nok derfor oppleve at 12 dagers ventetid er for drygt. Men nå som tidligere vil det være mulig å få utstedt såkalt nødpass. Dette er riktignok kun gyldig for et kortere tidsrom, men kan være nok til å få den distre charterreisende gjennom begge passkontrollene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta med

For at det ikke skal ta lenger tid enn nødvendig, må du ha med deg to passbilder. Disse sendes til Norges Bank for utsteding av passet. Bildene kan være både i farger og sort-hvitt, men vil fremstå som sort-hvitt i passet.

Det nye passet koster 265 kroner for voksne og 132 kroner for barn under 16 år. Dette er samme priser som tidligere.