VIL DU BLI FADDER? Denne meldingen ble sendt ut til mange dagen etter tv-aksjonen. Foto: Per Ervland
VIL DU BLI FADDER? Denne meldingen ble sendt ut til mange dagen etter tv-aksjonen. Foto: Per Ervland Vis mer

Ber om mer penger per sms

Men metoden er helt lovlig.

Publisert
Sist oppdatert

Du fikk helt sikkert med deg at det var tv-aksjon på søndag. Totalt ble det samlet inn 204.186.654 kroner til Flyktninghjelpen, noe som tilsvarer cirka 42,03 kroner per innbygger.

Dagen etter innsamlingsaksjonen fikk likevel mange en sms fra Flyktninghjelpen med følgende beskjed:

«Hei, 20 millioner barn er på flukt fra krig. Vi kan hjelpe flere. Send FADDER til 1960. Hilsen Flyktninghjelpen.»

Sms er ikke like populært som før: Se hvorfor

Sender til ikke-reserverte nummer

Hvorfor sender Flyktninghjelpen ut en slik melding dagen etter tv-aksjonen?

– Selvsagt er det noen som synes at det ble litt mye, spesielt når det skjedde rett etter tv-aksjonen. Men vi har fått veldig god respons. Det er mange hundre som ønsker å støtte Flyktninghjelpen langsiktig ved å bli Fadder, sier Rolf A. Vestvik, Samfunns- og informasjonssjef i Flyktninghjelpen, til DinSide.

Sender dere ut melding til alle som har gitt penger via mobil?

– Nei, disse sms'ene er sendt ut til såkalte åpne telefonnummer. De som fikk denne meldingen, har ikke reservert seg mot telefonsalg. Vi har utelukkende brukt åpne telefonnummer i telefonkatalogen, forteller Vestvik.

Legg på når dette selskapet ringer: Forbrukerrådet advarer

Derfor sendte Flyktninghjelpen sms

Han forklarer at mange mennesker har uttrykt et ønske om at de vil fortsette å hjelpe Flyktninghjelpen etter tv-aksjonen, og at sms-en er et tilbud til disse menneskene.

– Vi synes det var bedre å bruke sms i denne sammenhengen. Det er en enklere måte å sende ut informasjon på, og vi vet at enkelte synes også det er mer ubehagelig og vanskelig å få slike henvendelser på telefon, forteller Vestvik.

I tillegg ble sms-utsendelse en enklere form for massekommunikasjon for Flyktninghjelpen.

– Det er langt billigere for oss å sende ut sms kontra det å annonsere i media. Vi synes løsningen ble bedre for oss og mottakeren, sier informasjonssjefen.

LES OGSÅ: Her er triksene fra telefonselgerne

Forstår at folk blir irritert

Likevel skjønner han godt at noen kan oppfatte en slik sms som masete, spesielt dersom vedkommende nettopp har støttet dem under tv-aksjonen.

– Det er en vanskelig avgjørelse fordi vi har to behov som står mot hverandre; å gi informasjon kontra det at noen vil oppfatte oss som masete, forklarer han.

Han påpeker at Flyktninghjelpen ikke ønsket å blande fadder-muligheten med selve innsamlingsaksjonen, ettersom det er to forskjellige ting. Det er nemlig derfor sms-en ble utsendt dagen etterpå.

Ønsker du ikke å bli oppringt av telefonselgere? Da bør du registrere telefonnummeret ditt på nettsidene til Brønnøysundregistrene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer