C-date er et av mange nettsteder hvor du kan komme i kontakt med andre for "sofistikert og lidenskapelig dating". Foto: C-date.no
C-date er et av mange nettsteder hvor du kan komme i kontakt med andre for "sofistikert og lidenskapelig dating". Foto: C-date.noVis mer

Ber kundene sende fax

DinSide-lesere advarer mot datingtjeneste.

- I januar så klarte jeg det kunststykket å melde meg inn hos C-dating som betalende medlem. Gud, hvor dumt! Fant fort ut at det var tull, og trenger deres hjelp til å komme ut av det! skriver en leser til DinSide.

Etter at vi omtalte nettdatingtjenesten C-dating på DinSide i vinter, har vi nesten hver uke mottatt henvendelser fra folk som føler seg lurt av tjenesten, eller som strever med å melde seg ut.

Også debattforumet under artikkelen lever sitt eget liv mange måneder etter at saken ble publisert:

Jeg lot meg dessverre lure. De trekker cirka 1.500,- hver tredje måned fra min konto. Dersom jeg skal si det opp, så må jeg først printe ut et utmeldingsskjema, deretter fakse det til dem med min signatur. (...) Hvem bruker vel faks nå for tiden? spør en av leserne.

- Kan melde seg ut per e-post

Marianne Emilsen, PR- og kommunikasjonsmanager i C-date.no sier imidlertid til DinSide at det ikke er vanskelig å stoppe tjenesten.

- Man må si opp abonnementet 14 dager før det utløper, dette kommuniserer vi også i våre vilkår og betingelser og på betalingssiden. Vi ønsker helst at oppsigelsen blir sendt på fax. Men vi godtar også oppsigelse på e-post og telefon - så lenge vi får den før oppsigelsesfristen. Vi har dessuten et veldig godt kundeservice-team som svarer raskt på henvendelser.

Dersom kundene har spørsmål om tjenesten, oppsigelse eller andre ting, oppfordrer Emilsen til å ta kontakt på service@c-date.no.

Vanlig betalingsmodell

Emilsen forteller at C-date har en betalingsmodell som baserer seg på et abonnementsprinsipp.

- Det vil si at medlemskapet fortsetter å løpe til det blir sagt opp. Dette kommuniserer vi klart og tydelig i våre vilkår og betingelser, som man må bekrefte at man har lest og forstått før man betaler, og også på selve betalingssiden. Denne typen betalingsmodell er vanlig i store deler av Europa og andre steder i verden, og blir mer og mer vanlig også i Norge. De fleste internasjonale datingtjenester (som for eksempel parship
(www.parship.no) og match (www.no.match.com) har den samme betalingsmodellen.

C-date og C-dating det samme

Emilsen forklarer også at C-date og C-dating er det samme.

- Vi skiftet navn i juni fordi vi ønsker en enhetlig identitet i hele Norden. Vi heter C-date i Sverige, Danmark og Finland også. Vi har kommunisert navneendringen på hjemmesiden vår, både på forsiden og inne i medlemsområdet.

- Ingen falske profiler

Flere DinSide-lesere har beskyldt C-date for å bruke falske profiler for å lokke til seg brukere.

Kan du garantere at det ikke finnes falske profiler opprettet av dere?

- Ja, jeg kan bekrefte at det ikke finnes falske profiler opprettet av oss, sier Emilsen.