Norsk Tipping misbrukt i falsk Facebook-konkurranse

Ber de deg like, dele og kommentere? Hold deg unna!

Nok en gang går nordmenn på falske Facebook-konkurranser.

REN SVINDEL: Denne Norsk Tipping-konkurransen er ren og skjær svindel. Du kan ikke vinne penger ved å like, dele og kommentere et bilde. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
REN SVINDEL: Denne Norsk Tipping-konkurransen er ren og skjær svindel. Du kan ikke vinne penger ved å like, dele og kommentere et bilde. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av oktober delte Facebook-siden «Norsk Tipping NO» et bilde av en bunke sedler.

«Vinn 20,000.00 skattefrie kr de neste 60 måneder! » sto det skrevet over bildet, og folk blir bedt om å like, dele, kommentere og tagge andre i bildet for å delta i konkurransen.

TUSENVIS LURES: Da denne skjermdumpen ble tatt hadde tallet økt fra omlag 4.000 til over 8.000 delinger på omlag ti minutter. Lenka under, som viser til en iPhone-svindel, er hva svindlerne egentlig vil ha deg videre over til. Som alltid er det penga dine de er ute etter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TUSENVIS LURES: Da denne skjermdumpen ble tatt hadde tallet økt fra omlag 4.000 til over 8.000 delinger på omlag ti minutter. Lenka under, som viser til en iPhone-svindel, er hva svindlerne egentlig vil ha deg videre over til. Som alltid er det penga dine de er ute etter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette er mer eller mindre nøyaktig den samme svindelmetoden Dinside har sett og advart mot regelmessig det siste halvåret.

Da artikkelen ble skrevet hadde over 8.000 nordmenn gått på.

OPPDATERING 31.10.2016:

Nok en gang misbrukes Norsk Tipping på samme måte. Denne gangen lokkes det med 100.000 skattefrie kroner som man skal kunne vinne de neste 100 måneder.

Men igjen - dette er ikke en konkurranse som Norsk Tipping står bak. Likevel har konkurransen mandag kveld blitt delt over 2.000 ganger.

De siste månedene har Dinside advart mot falske konkurranser fra blant annet Star Tour, Red Bull og Gamestop.

Og konkludert med at falske Facebook-konkurranser nå har blitt en folkesykdom.

Norsk Tipping advarer

«Vi har blitt gjort oppmerksom på at det har kommet en ny falsk side her på Facebook som misbruker Norsk Tipping» skriver den ekte Facebook-siden til Norsk Tipping, og fortsetter:

«Siden er rapportert til Facebook. Vær obs på dette, og at det ikke er vi som har lagt ut konkurransen på denne siden.»

Derfor må du alltid søke etter andre Facebook-sider med samme navn, og sjekke om disse advarer mot en pågående svindel. Det tar omlag ti sekunder.

Like, dele, kommentere

Men svindelen kan også avsløres lenge før dette.

For at svindlerne skal spre de falske sidene sine så bredt som mulig, ber de alltid folk om å like, dele, kommentere og gjerne tagge andre i en post. Altså nøyaktig det de ber om i dette tilfellet, også.

Dessuten: Å legge ut et bilde av en bunke sedler og be folk like, dele og kommentere for å vinne, høres neppe ut som noe Norsk Tipping ville funnet på.

Så beklager floskelen, men dette kan tydeligvis ikke sies for ofte: Er det for godt til å være sant – ja, du kjenner fortsettelsen.

Les mer:
Dette er ulovlig på Facebook
Trenger du virkelig enda en Facebook-app?
Slik stopper du appen fra å dele brukerdata med Facebook

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!