Ber 2,8 millioner nordmenn velge digital postkasse

Vil du ha digital post fra det offentlige? Nå ber Difi deg velge e-Boks eller Digipost.

<b>E-BOKS ELLER DIGIPOST?</b> Du kan velge en av disse to tjenestene for å få tilsendt post digitalt fra det offentlige. Foto: E-BOKS
E-BOKS ELLER DIGIPOST? Du kan velge en av disse to tjenestene for å få tilsendt post digitalt fra det offentlige. Foto: E-BOKS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2014 ble det bestemt at kommunikasjon mellom det offentlige og oss nordmenn, i hovedsak skal være digital.

Dette innebærer å velge mellom to tjenester for digital post: e-Boks eller Digipost.

Digital post fra det offentlige


Innen første kvartal av 2016 må alle statlige virksomheter ha gått over til denne formen for post. Hovedårsaken til at vanlig e-post ikke skal benyttes av det offentlige til dette formålet, er at det ikke er sikkert nok.

For privatpersoner er det ikke satt noen frist, og dermed kan du fortsatt velge om du vil motta informasjon digitalt, eller fortsette å motta post i postkassa, som før.

Men skal du kunne motta viktige brev fra det offentlige digitalt, må du ha digital postkasse.

- Vi jobber med å få innbyggerne til å velge digital postkasse. Vi tror det er en fordel for innbyggerne å få all informasjon på ett sted, sier Hege Andersen i Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi) til Dinside.

LES OGSÅ: Dette er IKKE en e-post fra posten!

Ber 2,8 millioner innbyggere velge digital post

VELG DIGITAL POSTKASSE: På Norge.no kan du velge mellom de to alternativene; Digipost og e-Boks. Foto: DIFI
VELG DIGITAL POSTKASSE: På Norge.no kan du velge mellom de to alternativene; Digipost og e-Boks. Foto: DIFI Vis mer


Ettersom det slett ikke er alle som har tatt i bruk en digital postkasse så langt, vil de dette gjelder nå få en e-post fra staten om å velge enten e-Boks eller Digipost.

– Dette er nok en av de største masseutsendingene av e-post som noensinne er gjort av det offentlige. Nå får alle i registeret som ikke har valgt en digital postkasse en melding hvor vi ber deg om å velge en postkasse, sier avdelingsdirektør Torgeir Strypet i Difi.

De som har reservert seg, eller som allerede har valgt digital postkasse, vil selvsagt ikke få e-posten, påpeker Hege Andersen.

Det er snakk om 2,8 millioner som ikke har valgt digital postkasse ennå, som nå vil få tilsendt en mail fra Difi, skriver de i en pressemelding.

Dinside har også tidligere i vinter omtalt en noe forvirrende SMS fra Difi. En del bankkunder har nemlig gitt samtykke til å opprette e-Boks, uten å være klar over dette.

Slik fungerer digital postkasse

Er du én av 2,8 millioner nordmenn som når får tilsendt mail og ønsker å opprette digital postkasse, kan du velge mellom Digipost og e-Boks på Norge.no.

Når innbyggerne mottar digital post fra det offentlige, vil de få varsel på SMS eller e-post.

- Man må ikke gjøre noe aktivt om man ikke ønsker å velge digital postkasse. Da vil man få post på papir som før, eller man må logge seg inn for informasjon, der det gjelder, legger Hege Andersen til.

LES OGSÅ: I år kommer årsavgiften fra Skatteetaten