Bensinpriser med mobil

DinSide åpner idag for å oppdatere bensinpriser med tekstmelding fra mobiltelefon. Det er den første slike tjenesten vi kjenner til.

Det er riktignok allerede tjenester hvor f.eks. selgere rapporterer hyllefylling og salgstall til sentrale datamaskiner via tekstmelding over mobiltelefon. Men det siste leddet - at rapportene legges direkte ut på internett uten noen manuell behandling - finnes etter hva vi kjenner til ikke noen andre steder.

To koder og en pris

Tjenesten benytter Telenor Proffinfo, og er tilgjenglig for alle abonnenter av Telenor Mobil - unntatt de som har kontantkort.

Alle bensinstasjonene i DinSides database er tildelt en kode på to bokstaver. Også bensinprisrapportørene har en personlig identitetskode på to bokstaver. De kan nå sende en tekstmelding til telefonnummer 1991 som begynner med B for bensin. Deretter kommer en kode for stasjonen, en for rapportøren og så prisen på 95 oktan blyfri bensin.

Når man sender meldingen, blir koden B sjekket mot telefonnumre i telenors database. Når man finner et telefonnummer som er tilmeldt tjenesten B, vet datamaskinen at den skal sende koden videre til DinSide. Her blir den tolket og lagt rett ut på internett. Det hele tar noen få sekunder (men av andre årsaker kan det ta inntil ti minutter før den nye prisen synes).

Oppdateres via internett

DinSides bensinprisliste oppdateres idag av frivillige observatører over hele landet. Disse er tildelt brukernavn og passord og oppdaterer bensinprislisten når som helst på døgnet.

Bensinprisene i listen er alltid ferske. Klokken fire hver natt slettes hele listen, for så å bli bygget opp igjen ut over dagen.

Antallet rapporterte stasjoner ligger vanligvis på 50-70. Det skal være rundt 1.200 bensinstasjoner i Norge, og DinSide har ambisjoner om i første omgang å forsøke å få med seg så mange frivillige rapportører at vi kan rapportere 200 stasjoner daglig.

Dette blir forhåpentligvis lettere når vi nå åpner flere kanaler for rapportering. Ikke minst håper vi at eiere av bensinstasjoner selv ønsker å rapportere sine priser: Det er nok ikke så mange stasjoner med internettilknytning, men mobiltelefon har omtrent alle.

Tilbake til bilen via mobiltelefon

DinSide samarbeider med Telenor Mobil om mobiltelefondelen av tjenesten. I løpet av et par måneder vil du som bilist kunne motta DinSides bensinpriser via Telenor Mobil. Listen vil bli inndelt i ruten, og du kan taste inn rutenummeret for den veien du kjører på og lese bensinprisene på displayet.

Vil du være med?

Om du ønsker å være med, så send en melding til oss og opplys om hvilke(n) stasjon(er) du ønsker å følge, din epostadresse og ditt mobiltelefonnummer. Dette MÅ foreløpig være en telefon i nettet til Telenor Mobil.

Du vil da samtidig få en brukerkonto i bensinprisdesken, slik at du også kan oppdatere bensinpriser via internett.