Bedre telefonkatalog.no

Har du irritert deg over at Telefonkatalogen.no er lite brukervennlig? Grunnen er en sperre som gjør at du ikke kopiere adresser og numre.

Etter mye om og men kom endelig telefonkatalogens hvite sider på nett, og i motsetning til den rådyre nummeropplysningen på 180 er tjenesten gratis.

Den eneste betingelsen er at du registrerer deg som bruker, så langt så bra.

Tungvint

Bedre telefonkatalog.no

Dessverre er tjenesten bruker-uvennlig, i og med at det er lagt inn en sperre som gjør at du ikke kan kopiere adresser og telefonnumre. Prøver du å kopiere vil du bare lime inne et blankt tekstfelt.
Dette gjør det tungvint å oppdatere dine adresselister, i og med at du må skrive inn alle opplysningene i stedet for å "kopiere og lime".

Ikke vår skyld

Vi trodde først at denne sperren var lagt inn for å hindre masseuthenting av telefonkatalogens rettighetsbeskyttede opplysninger, men så feil kunne vi ta.

- Dette var faktisk et krav i konsesjonen fra Datatilsynet, sier en dame på kundesenteret til telefonkatalogen online.

- For å forhindre uønsket spredning av telefonnumre og adresser ut over hva kundene selv ønsker, måtte vi iverksette tiltak for å gjøre det vanskeligere å kopiere innholdet. Målet er altså å unngå misbruk av personopplysninger.

Men du kan likevel kopiere

Sperren virker nemlig bare på nettleseren til Internet Explorer, trikset er altså å bruke en nettleser fra Netscape eller Opera.

Netscape laster du gratis ned her.

Opera laster du gratis ned her.