Bedre humør med kosmetisk kirurgi

Depressive personer som gjennomgår kosmetisk kirurgi, blir bedre etter operasjonen.

Bare en tredjedel av kosmetisk opererte personer som tar antidepressive medisiner, fortsetter med medisinene etter operasjonen. Det viser en amerikansk studie.

Ikke selvtilliten
Forskerne skal ikke være sikre på hva som er grunnen til dette. Men de tror ikke årsaken er pasientenes økte selvtillit etter operasjonen.

- Prosentandelen av pasientene som rapporterte om forbedringer i selvtilliten, var lik blant pasienter som kunne og ikke kunne stoppe bruken av antidepressive medisiner. Så det ser ut som at det ikke var en selvtillitseffekt, sier forskningsleder Bruce Freedman ifølge Reuters Health.

Han tror det muligens kan relateres til en separat effekt på livskvaliteten.

Reduksjon
Det deltok 362 personer i studien. Alle gikk gjennom kosmetisk kirurgi. De fleste var middelaldrende kvinner. Brystforstørrelse, fettsuging og ansiktsløftning var de vanligste operasjonsformene.

Blant pasientene, var det 61 som gikk på antidepressive midler før operasjonen. Seks måneder etter operasjonen, hadde dette antallet blitt redusert til 42.

Ikke alle er like enige i at kosmetisk kirurgi er bra for den mentale helsen. Tidligere studier har vist at kvinner som går gjennom kosmetiske operasjoner har økt risiko for selvmord.

Studien er presentert i American Society of Plastic Surgeons møte i San Francisco.

Stadig flere menn velger også å ta kosmetiske operasjoner.

Vurderer du plastisk kirurgi? Her er noe du bør tenke gjennom før du tar valget.

 

Mozon.no, 12.10.2006