Bedre helse med frokost

Du bør spise frokost hver dag. Da kan du se frem til bedre kroppsvekt og lavere kolesterol, mener forskere.

Gode matvaner er viktig for den som vil holde seg sunn og frisk.

Og frokosten er ikke noe unntak. Britiske forskere mener nå at en god frokost både kan redusere problemer med overvekt og gi deg lavere nivåer av det farlige kolesterolet LDL.

Sunnere hjerter
Forskerne ved Universitetet i Nottingham testet effekten av en god frokost på ti kvinner. De frivillige deltakerne skulle i to uker spise en fiberrik frokostblanding med lettmelk til frokost, etterfulgt av to uker uten frokost. Kvinnene spiste andre måltider som lunsj, middag og mellommåltider i hele perioden.

Tester av deltakerne viser at kolesterolet skyter i været på dagene uten frokost. Følsomheten for insulin ble også redusert, som betyr at det blir lettere å legge på seg ekstra vekt. Til sammen kan disse to faktorene ha stor betydning for et sunt hjerte- og karsystem.

Den engelske undersøkelsen er omtalt av nettmagasinet Nutraingredients og publisert i siste utgave av fagmagasinet American Journal of Clinical Nutrition.

Småspiser uten frokost
Dårlig tid er en av grunnene til at mange dropper en skikkelig frokost med grovbrød og melk. Men om du skipper måltidet for å gå ned i vekt, bør du vurdere strategien din på nytt.

Mye tyder nemlig på at det totale kalori-inntaket øker når du kommer sulten på jobb. Småspising og kaloririke søtsaker får det meste av skylda. Og når insulinet i tillegg er i ubalanse, blir det enda lettere å legge på seg noen ekstra kilo rundt magen.

GÅR DU FORTSATT HJEMMEFRA UTEN Å SPISE FROKOST? DA BØR DU LESE DENNE SAKEN: FROKOSTEN KAN REDDE LIVET DITT

 

Mozon.no, 01.03.2005