Bedre blodtrykk på magen

Er du bekymret for blodtrykket? Da bør du sove med ansiktet ned i puta.

Kan sovestillingen ha betydning for blodtrykket ditt?

Det mener den japanske forskeren Yasuharu Tabara som har et råd til menn med blodtrykk i den øvre enden av skalaen: Sov med ansiktet ned.

Risikerer hjerteinfarkt
Høyt blodtrykk har en sammenheng med risikoen for alvorlig hjertesvikt. Og anfallet kan like gjerne komme snikende om natten.

Derfor har Tabara og hans kolleger ved Ehime University School of Medicine i Japan undersøkt sammenhengen mellom blodtrykk og sovestilling.

271 friske menn i alderen 19 til 64 år ble testet mens de lå på ryggen og på magen i sengen. Og blodtrykksmåleren viste klare forskjeller. Når mennene lå på magen, falt blodtrykket merkbart hos de fleste. Og 25 menn kunne vise til store endringer i blodtrykket bare ved å snu seg over på magen.

- En betydelig endring i blodtrykket ved forskjellige sovestillinger bør undersøkes nærmere. Dete kan ha konsekvenser for tilfeller av hjerteproblemer i søvnen, skriver Tabara og hans kolleger, i følge helsemagasinet WebMD.

Også mot snorking
Men det er ikke bare blodtrykket som blir bedre av å sove på magen. Denne posisjonen er også mye bedre for de som sager tømmerstokker natten gjennom.

Derfor vil vi presentere et enkelt triks som kan gjøre det lettere å holde på en riktig søvnstilling: En tennisball i en lomme på ryggen gjør susen. Da vil du automatisk snu deg over på siden eller på magen for å unngå den ubehagelige klumpen på ryggen.

LES HELE SAKEN: BALL ER BEST MOT SNORKING

Mozon 12.10.2004