Bedrar kjæresten med prostituert

Skylder han på "overtid" i dag igjen? Mange av horekundene er menn i fast forhold.

Én av ti menn betaler for sex. Og nesten halvparten av mennene har en kone eller kjæreste som ikke aner hva mannen gjør med andre kvinner, viser en engelsk undersøkelse.

Tallene er høyere enn noen annen tidligere undersøkelse har påvist. Forskerne bekymrer seg nå for om mennene forstår hvilken risiko de løper for å få smittsomme kjønnssykdommer.

- Denne undersøkelsen fokuserer på risikoen som menn utsetter seg for, og risikoen som de også påfører sine partnere, sier forskningsleder Tamsin Groom ved The Sandyford Initiative i Glasgow, Scotland.

Tar store sjanser
Undersøkelsen som omfatter svar fra 2.665 menn, viser at 43 prosent av mennene som betaler for sex, er i et fast forhold. Og én av tre horekunder går gjentatte ganger til prostituerte til tross for at de har en fast partner.

Horekundene som kjøper sex i utlandet ser også ut til å være mer uforsiktige enn andre menn når det kommer til å beskytte seg mot kjønnssykdommer. I denne gruppen ville dobbelt så mange menn gå med på samleie med en ny partner uten å bruke kondom.

- Til tross for disse resultatene, er det ingen grunn til panikk. For det er jo ikke slik at alle menn betaler for sex, og de fleste gjør det på en sikker måte uansett, mener Groom. Han er ikke så opptatt av om menn bør gå til prostituerte, men håper at alle horekunder vil redusere risikoen for farlige sykdommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dersom du betaler for sex, håper jeg at du vil ta det opp med et lokalt helsekontor slik at du kan få objektive råd for hvordan du kan ta vare på din egen og andres helse, sier Groom til nyhetsbyrået Reuters.

Undersøkelsen er publisert i fagmagasinet Sexually Transmitted Diseases.

Avhengig av prostituerte
- Jeg var i begynnelsen 20-årene år første gang jeg oppsøkte et massasjeinstitutt. Den gang var jeg i et fast forhold. Kjæresten min var grei og snill, men vi hadde lite sex. Jeg hadde hørt om massasjeinstituttene i Oslo, at det var mulig å kjøpe sex der.

- Jeg hadde ingen dårlig samvittighet etterpå. Jenten var flott, og det hadde vært en spennende opplevelse. Den gang så jeg ikke på meg selv som en horekunde, forteller en mann i 30-årene til Bergens Tidende. Han har de siste årene brukt flere hundre tusen kroner på betalt sex, uavhengig om han var i faste forhold eller ikke.

Spenningen og raskt tilfredsstillelse er drivkraften, men i dag regner han seg som avhengig av prostituerte, på samme måte som ved spillegalskap.

- I likhet med de spilleavhengige kaster jeg penger mine rett ut av vinduet. Innerst inne vet jeg at jeg ikke har råd til å dette. Likevel bestiller jeg time, selv om jeg må overtrekke kontoen for å få det til.

- Og hva føler du etterpå?

- Etterpå føler jeg tomhet. Det er hele poenget. Jeg har brukt flere hundre tusen kroner uten å sitte igjen med noe positivt. Man får noe der og da. Spenning. Fysisk tilfredsstillelse. Etterpå føler man bare at man har tapt. Akkurat som en som har spilt bort pengene på en automat, forteller mannen til Bergens Tidende.

Les mer her: Kjemper mot sex-avhengighet

 

Mozon.no, 04.10.2006