<strong>FORSVINNER:</strong> For mange, undertegnede inkludert, blir det ikke noe reisefradrag på neste års skatteoppgjør. Det bør du komme i forkjøpet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FORSVINNER: For mange, undertegnede inkludert, blir det ikke noe reisefradrag på neste års skatteoppgjør. Det bør du komme i forkjøpet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Kommentar:

– Be om ekstra skattetrekk

Så slipper du å gå på en smell neste sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Det var 10. mars og allmøte på jobben. Der fikk vi beskjed om at Dinside-redaksjonen var blant dem som måtte belage seg på hjemmekontor fremover, som et tiltak for å begrense risikoen for smitte blant de ansatte, der bare et fåtall skulle være på kontoret.

Resten av månedskortet hos Vy ble sagt opp, og siden det har jeg jobbet hjemmefra, i likhet med veldig mange andre. Signalene vi har fått foreløpig tyder på at dette fort kan vare ut året.

Men det kan også gi meg en skattesmell neste år. Med lang avstand til jobb får jeg nemlig reisefradrag til vanlig, men i 2020 blir det langt færre turer til hovedstaden enn normalt. Skal man gjøre rett i skattemeldingen neste gang, er det et fradrag man må huske å endre på.

SPARETIPS: Det er ikke bare-bare å spare penger. Silje Sandmæl har disse tre rådene til deg som vil begynne med det. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Og jeg er ikke alene - i følge tall fra SSB var det nesten 280.000 skatteytere som fikk reisefradrag i 2018.

For min del kommer jeg ikke en gang over egendandelen på 22.700 kroner i år og får derfor ikke reisefradrag i 2020, i hvert fall ikke om det blir hjemmekontor ut året. For måten dette er lagt opp på gjør at man ikke får 1/6 av reisefradraget for to måneder med reising til og fra jobb.

Ifølge Skatteetatens reisefradragskalkulator har jeg normalt et skattelette på 6.214 kroner på grunn av dette reisefradraget:

– Be om ekstra skattetrekk

Det er altså penger det kan være lurt å betale ekstra i skatt resten av året, så slipper man at skatteoppgjøret går flere tusenlapper i minus når sommeren kommer.

For min del kan jeg få arbeidsgiveren til å trekke drøye 1.500 kroner (6214 / 4) på de resterende fem lønningene for å dekke opp det jeg til vanlig får i reisefradrag, og som jeg ikke vil få fradrag for i år.

Hos oss kan vi gjøre det direkte via systemet der vi også fører utlegg, fravær og den slags, men muligens må du ta kontakt med lønningskontoret på din arbeidsplass for å gjøre det samme.

Altså: Kjør beregning hos Skatteetaten , del summen med rød ring rundt over på antall lønninger som gjenstår i år, og be om å bli trukket det beløpet ekstra i skatt resten av året.

Så slipper du skattesmell på reisefradraget neste sommer.

Når man kanskje endelig kan dra på utenlandsferie igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer