Båt en god investering?

Mange båter selges til høyere pris enn de ble kjøpt for!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Newswire kan det lønne seg å være båteier. Verdifallet de senere årene har vært minimalt. Mange båter selges videre til høyere pris enn de ble kjøpt for.

Øker i verdi

– Vi ser ofte at prisen har økt når båten omsettes i bruktmarkedet, sier direktør Helge Holth i Elcon/Santander Consumer Bank, som bidrar med finansieringsløsninger ved rundt 2000 båtkjøp årlig her i landet til Newswire.

Dette gjelder spesielt dyre båter, med kjente merkenavn. En velholdt yacht kan i mange tilfeller selges til en langt høyere sum enn prisen som ny - etter tyve år.

– I 1987 måtte du betale 830.000 kroner for en Princess 35. I dag kunne du solgt den samme båten videre for over 1,3 millioner, sier Eva Narverud, avdelingsleder for Oslo i Norsk Båtsenter AS.

Millionbåter

God business?

Tror du at båtkjøp er en god investering? (Avsluttet)
Nei(52%) 228
Ja(41%) 180
Vet ikke(7%) 33
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Folk som ikke har båt fra før er ikke klar over den positive verdiutviklingen, mener forhandlerne.

– Mange tror at båten synker raskt i verdi, på samme måte som biler, sier Peter Heitmann, som driver Heitmann Marin AS i Drøbak.

Firmaet selger nye og brukte seilbåter i alle prisklasser, men hovedtyngden ligger på kostbare modeller med prislapp mellom 1 og 3,5 millioner kroner.

Stopper opp

Det første året etter at båten er ny kan det være et visst prisfall, ifølge Heitmann. Deretter flater det ut.

Folk som kjøper kostbare modeller har valgt båt som livsstil, og velger gjerne dette framfor hytte, mener Heitmann, som anslår veksten i dette markedet til mellom 500 og 700 båter i året.

Men om du får en verdistigning på båten din, kan dette imidlertid ikke konkurrere med prisøkningen på hytter.

Antall fritidsbåter i Norge nærmer seg 300.000, og den samlede verdien er mellom 50 og 60 milliarder, ifølge forsikringsbransjen.

Forsikringsverdien har økt med godt over 50 prosent de siste fem årene, men antall millionbåter er firedoblet!. Gjennomsnittsbåten er forsikret for i underkant av 180.000 kroner.

Kilde: Newswire.

Om du trenger båtforsikring:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!