Erstatning for pakkereise fra  Jarlsberg Reiser

Basseng var byggeplass – får tilbake halve prisen

Eldre skulle på pakkereise med Jarlsberg Reiser for å nyte roen i Spania, men kunne hverken bade eller sitte på verandaen. Nå får de erstatning.

STENGT BASSENG: Dette bassenget, på hotellet Melia Costa del Sol, var stengt for oppussing. Dermed kunne man ikke bade, og hele hotellområdet skal ha vært fullt av støy og støv. Nå får de reisende refundert penger gjennom Pakkereisenemnda. Foto: Melia
STENGT BASSENG: Dette bassenget, på hotellet Melia Costa del Sol, var stengt for oppussing. Dermed kunne man ikke bade, og hele hotellområdet skal ha vært fullt av støy og støv. Nå får de reisende refundert penger gjennom Pakkereisenemnda. Foto: Melia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Er du lei av kulda og synes vinteren blir for lang? Da har du mulighet til å være med oss til Costa del Sol og Torremolinos, hvor solen skinner 320 dager i året» skriver reiseoperatøren Jarlsberg Reiser.

En rekke nordmenn slo til på en pakketur dit i vinter, annonsert i «Vi over 60». Men det ble langt fra en rolig flukt fra Norges vinterkulde.

For bassenget de hadde blitt lovet, viste seg å være en stor byggeplass. Og roen de skulle nyte, var byttet ut med hamring, støv og støy.

Bygging ødela ferien

I tillegg til det fraværende bassenget, var også balkongene visstnok ubrukelige, på grunn av støyen og støvet. Det samme var alle uteområdene. Selv lufting på rommet skal ha vært vanskelig.

«Det sier seg selv at dette ikke kunne bli en trivelig og avslappende ferie, når arbeidet rett på utsiden av hotellet startet tidlig om morgenen og først ble avsluttet kl. 18.00 - 19.00 om kvelden» står det i et av vedtakene i Pakkereisenemnda, hvor turen blir karakterisert som «totalt mislykket og svært plagsom».

Klagenemnda har behandlet ti saker om Jarlsberg Reiser sine turer til hotellet, alle fra perioden da bassenget ble pusset opp. Og samtlige får medhold.

Spesielt ille når det er eldre

I den ene treukers-perioden til Jarlsberg Reiser var det rundt 180 nordmenn på hotellet. 100 stykker skrev seg på en liste for å få 20 prosent refusjon, men mange har altså tatt saken videre for å få mer.

Alle får medhold, og omlag halve prisen tilbake. I de fleste tilfeller rundt 14.000 kroner for to stykker i tre uker, og i ett tilfelle så mye som 49.000 kroner, i et følge med syv personer.

Nemnda mener reiseoperatøren visste at hotellet var under oppussing, uten å si fra til de reisende. Dette kalles en opplysningssvikt etter pakkereiseloven, som krever at du skal det du mener å ha betalt for.

«Opplysningssvikten er etter nemndas syn spesielt graverende i dette tilfellet, hvor arrangøren henvendte seg til eldre mennesker» skriver nemnda i ett av vedtakene.

Jarlsberg Reiser er konkurs

Dinside har i flere dager forsøkt å få Jarlsberg Reiser til å uttale seg om saken. Til slutt får vi et svar via firmaets Facebook-side, der de ber oss sjekke nettsiden deres.

Forsiden er da oppdatert med dette: «Det er i dag 5. september 2016 åpnet konkurs i Jarlsberg Reiser AS».

- Jeg kan ikke svare konkret på hvorfor selskapet gikk konkurs, sier advokat og bostyrer Truls A. Skjerve til Dinside, men forteller at selskapet hadde stor gjeld til store aktører som Hurtigruta.

- De som har forhåndsbetalt reiser de skulle ha reist på, får beløpet dekket av Reisegarantifondet, forsikrer Skjerve.

Gjorde opp for seg

Alt tyder på at Jarlsberg reiser gjorde opp for seg i nemndsakene før selskapet gikk konkurs. Dette hevder de selv på Facebook, og Pakkereisenemnda forteller Dinside at flere klagere har meldt det samme til dem.

- Det er svært sjeldent vi får så mange klager på samme sak, forteller Vigdis Lund Eriksen i Pakkereisenemndas sekretariat til Dinside.

- Og at bassenget ikke er der – det er svært sjeldent.