Base for barnesete kan løsne – trekkes tilbake

Tester har avslørt at en bestemt type barnesete kan løsne fra basen Recaro Fix i en kollisjon. Over 1.100 av basene er solgt i Norge og alle trekkes nå tilbake.

TILBAKEKALLES: Har du et barnesete basert på Recaro fix base, må du sjekke serienummeret for å se om det er berørt av feilen. Dette finner du på en etikett på bunnen av Recaro fix basen. Foto: Recaro.
TILBAKEKALLES: Har du et barnesete basert på Recaro fix base, må du sjekke serienummeret for å se om det er berørt av feilen. Dette finner du på en etikett på bunnen av Recaro fix basen. Foto: Recaro. Vis mer
Publisert

Totalt ble det produsert nesten 18.000 av basene i perioden mai til september 2015. Basene har serienummer fra ER01000000 til ER01017825.

Forbrukerrådet opplyser at Recaro har startet en omfattende tilbakekallingsaksjon for Recaro Fix-basen. Den brukes til babystolen Privia og småbarnstolen Optia fra samme produsent.

Det var under testing av Optia-stolen festet til Fix-basen at Europas største test av barnestoler (ADAC/ICRT) avdekket at basen ikke taklet kreftene som ble utløst. Optia er ikke aktuell i Norge ettersom den er en fremovervendt modell.

– ADAC/ICRTs harde frontkollisjonstest førte til at krokene som skal holde Optia fast i basen, ga etter, noe som kan medføre at selve stolen løsner fra basen, skriver Forbrukerrådet.

Optia-stolen veier 9 kilo og er konstruert for å holde et barn på inntil 18 kilo trygt sikret. Basen må dermed håndtere inntil 27 kilo. Totalt skal Privia-stolen håndtere 17 kilo, men testen av denne stolen gikk problemfritt. Selv om eiere av Privia-stolen ikke trenger bekymre seg, gjennomfører Recaro uansett en full tilbakekalling av alle basene.

På sin Facebook-side har Recaro lagt ut informasjon om tilbakekallingen og hvordan forbrukerne skal gå fram for å få byttet basen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer