Barn som snorker kan bli hyperaktive

Unge barn som snorker har større sannsynelighet for å bli hyperaktive når de blir eldre, melder amerikanske forskere.

Studiene som ble publisert i det medisinske tidsskriftet Sleep styrker tidligere forskning om at det er en linken mellom søvnproblemer og hyperaktivitet.

I 2002 startet forskere ved universitetet i Michigan en undersøkelse av 229 småbarns søvnvaner. Studiene viste at de som snorker som små firedobler risikoen for å bli hyperaktive. For gutter under åtte år var sannsyneligheten hele fire ganger så stor.

I dag nesten fire år senere er konklusjonen nesten den samme. Forskerne har nå funnet ut at barn som snorket på startidspunktet av studiene har i dag firedoblet risiko for å bli hyperaktive.

Guttene som var under åtte år da studiene startet og som hadde de verste tilfellene av snorking hadde hele ni ganger så stor sannsynelighet for å bli hyperaktive i dag.

- Disse funnene styrker hypotesen om at ubehandlede søvnproblemer hos barn, kan bidra til at barna senere blir hyperaktive, sier forskningsleder Ronald Chervin i følge NTB.

- Søvnproblemer hos barn og voksne blir ofte ikke diagnostisert, selv om de kan få en betydelig innvirkning på helsen, oppførselen og livskvaliteten, avslutter Chervin.

Mozon.no 04.07.2005