Av disse bankene er det foreløpig bare Skandiabanken som har satt ned renten etter dagens rentemøte i Norges Bank.
Av disse bankene er det foreløpig bare Skandiabanken som har satt ned renten etter dagens rentemøte i Norges Bank.Vis mer

Bare én bank setter ned renten

Norges Bank har kuttet styringsrenten. Men det betyr ikke at bankene gjør det samme.

I dag tok Norges Bank nok et grep om renten. På det planlagte rentemøtet i dag besluttet Norges Bank å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Den nye styringsrenten ligger nå på rekordlave 1,25 prosent.

Lurer du på hvorfor Norges Bank setter ned renten nok en gang? Les sentralbankens begrunnelse her.

Når Norges Bank setter ned styringsrenten, er det enkelte banker som alltid er tidlig ute med å justere rentebetingelsene sine. En av dem er Skandiabanken, som setter ned renten med 0,25 prosentpoeng.

- Rentekuttet skjer etter endring i styringsrenten fra Norges Bank og som følge av nedgangen i prisen på penger i markedet. Nye rentebetingelser for lån og innskudd blir gjeldende fra og med onsdag 1. juli 2009, for nye og eksisterende kunder, skriver Skandiabanken i en pressemelding.

Den beste boliglånsrenten i Skandiabanken vil etter rentekuttet ligge på 3,10 prosent, og gjelder boliglån på inntil 60 prosent.

Hva med de andre bankene?

DinSide har tatt en ringerunde til de største bankene, for å finne ut hva bankene gjør med deres rentenivå. Og det ser ut som om de fleste bankene sitter i diskusjonsmøter, og ikke er helt sikre på hvordan de skal agere.

Informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR sier banken ikke har tatt noen beslutning ennå, men at de vurderer situasjonen fortløpende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea forteller at banken nå diskuterer og ser an hvorvidt de skal justere rentebetingelsene sine. Sevang kan ike si noe konkret om når banken vil ta en beslutning.

Handelsbanken er også en av bankene som kan fortelle at de avventer situasjonen.

- Vi avventer litt, og ser an hvordan markedsrenten utvikler seg i løpet av dagen og i morgen, sier administrerende direktør i Handelsbanken, Dag Tjernsmo, til DinSide. Han sier banken har satt fredag som frist for å bestemme seg for hva de skal gjøre med renten.

Ledelsen i Postbanken sitter nå og diskuterer hvorvidt de skal endre rentenivået sitt, men foreløpig har de ikke gjort noen endringer.

Heftig diskusjon pågår også i SpareBank1 SR-Bank. Informasjonssjef Frode Sandal sier banken er svært overrasket over Norges Banks rentenedsettelse i dag.

- Vi trodde rentebunnen var nådd, sier Sandal, som forteller at de nå diskuterer om og i tilfelle hvor mye de kommer til å justere renten. Svaret kommer senest i morgen.

Hvor mye kan du låne?

Ny boliglånskalkulator

Storebrand føyer seg i rekken av banker som ikke har tatt en beslutning, men som nå diskurerer en eventuell rentenedsettelse.

- Det blir ingen rentenedsettelse fra oss i dag, men vi selvsagt vurdere situasjonen fortløpende, sier informasjonssjef Hanne Gudding i Storebrand, til DinSide.

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) har heller ikke fattet noen rentebeslutning, men diskuterer i skrivende stund hva de skal gjøre.