Bankshopping kan fort bli lønnsomt
Bankshopping kan fort bli lønnsomtVis mer

Bankshopping: Populært, enkelt og lønnsomt!

Har du aldri shoppet for å finne den beste banken? Det kan være verdt et forsøk. Og du behøver ikke bytte bank for å få bedre betingelser.

Hvis du har en følelse av at banken din ikke gir deg gode nok betingelser er du ikke alene. Norsk Gallups undersøkelse tidligere i år viste at et stort flertall av norske bankkunder misliker sin faste bankforbindelse.

Men ofte lar de være å bytte bank fordi de ikke ser noen bedre alternativer hos konkurrentene. Mye tyder på at det er mye å hente for deg som virkelig prøver.

- Vi får en jevn strøm av henvendelser fra kunder på bankshopping, opplyser direktør Trygve Heggelund Hansen i Storebrand Bank til DinSide.

Ifølge Hansen aksepterer omlag halvparten av kundene Storebrand Banks tilbud, mens halvparten bruker tilbud til å presse sin egen bank.

- "Overraskende", og nettopp da, viser det seg at den gamle banken beklager den høye renten, og tilbyr en rente som er forbausende lik den de ble tilbudt av oss. For de som ikke velger oss, betyr det selvsagt at vi har gjort en del arbeid uten "å få kunden". På den annen side har vi vært med på å bidra til at kunden har fått bedre vilkår - noe som er bra for kunden og viser at det lønner seg å "shoppe" banktjenester, avslutter han.

Forbered shoppingen

For å finne ut om det kanskje er på tide å bytte bank, eller for å få et så godt tilbud som mulig, har DinSide en rekke verktøy som gjør jobben lettere for deg.

Ved hjelp av disse finner du raskt ut hvilke banker du bør innhente tilbud hos, for deretter å sette din egen bank til veggs.

Boliglånskalkulatoren (java)


Boliglånskalkulatoren tar noen sekunder å få opp på skjermen, men når den først er oppe tar det bare sekunder å sammenligne dine lånebetingelser mot 118 andre norske banker. Kalkulatoren lar deg leke med følgende tallstørrelser: Lånebeløp, nedbetalingstid, antall terminer (betaler du hver måned eller hvert kvartal), rente og terminbeløp. Etter at du har tastet inn dine opplysninger gir kalkulatoren i løpet av sekunder en liste over alternative banker med bedre betingelser enn de du har i dag. Den beregner samtidig hvor mye du sparer hver måned på å bytte bank.

Banksparingskalkulatoren (java)


Banksparingskalkulatoren regner ut hva dine sparepenger blir til i de samme 118 bankene. Også her får du øyeblikkelig opp en liste over banker som er bedre enn den du er kunde hos i dag. Sjekk selv!

Nettbankkalkulatoren (javascript)


Nettbankkalkulatoren inneholder prisene for å benytte internettbank hos 118 norske banker (pr. 21. mai 1999). Hvilken bank som er billigst for deg, kommer an på etableringsgebyr, årsgebyr, pris for kodekort, pris for betaling av giroer med og uten KID-kode (kundeidentifikasjonsnummer), antall ganger du vil se oversikten over de siste bevegelser på konto og antall ganger du bruker nettbanken. Siden alle internettbankene krever at du overfører lønnskontoen din til dem, spiller også innskuddsrenten en rolle. Den tar også kalkulatoren hensyn til.

Prislister

Ønsker du ikke å benytte kalkulatorene kan du gå direkte til våre prislister. I samarbeid med Norsk Familieøkonomi gir vi deg oppdaterte låne- og innskuddsrenter i de samme 118 bankene.

Prisliste boliglånsrenter

Prisliste innskuddsrenter