Bankrenta også opp

Bankene følger Norges banks renteoppgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å sette opp styringsrenten (foliorenten) med 0,25 prosentenheter til 4,75 prosent med virkning fra 16. august 2007. Nå følger bankene opp.

>>> Renta opp med 0,25 prosentpoeng

Renta opp

Skandiabanken holder sitt rentemøte i ettermiddag, og selv om informasjonssjef Johnny Andersson ikke kan si noe sikkert om utfallet, tror han ikke vi kan vente oss de store overraskelsene:

- Sannsynligheten er nok stor for at vi vil følge Norges Banks beslutning, sier Johnny Andersson, informasjonssjef i SkandiaBanken til DinSide.

SkandiaBanken offentliggjør sin beslutning på fredag.

DnB Nors avgjørelse tas først om et par dager.

- Vi har akkurat fått beskjed om renteøkningen og vil ikke gå ut med informasjon om eventuelle renteøkninger før vi har diskutert dette er internt, sier Hege Resvold Skau i DnB Nor til DinSide.

Også hos Fokus Bank sitter de på gjerdet et par dager til:

- Fokus bank vil ta stilling til eventuell renteheving fredag, sier Jorunn Voll, kommunikasjonsansvarlig i Fokus bank til DinSide.

Hos Postbanken er det heller ikke tatt noen avgjørelse.

- Det er ikke bestemt ennå, vi ser det an, sier Kristin Paus i Postbanken. Postbanken skal diskutere hvilken rente de skal tilby sine kunder i morgen, og de regner med at endelig avgjørelse trolig vil være klar før helgen.

3 prosentpoeng siden 2001: Så mye koster dette deg

Klar for renteheving?

Er du klar for flere rentehevinger - og tåler du dem i det hele tatt? Sjekk hvordan eventuelle renteendringer vil påvirke din privatøkonomi i DinSidesrenteendringskalkulator

Ikke lån deg til fant, bruk vår kalkulator og finn ut hvor mye du kan låne

AKTUELT