BankID på mobil tar av

Men det er bare Telenor-kunder i "riktig" bank som kan benytte tjenesten.

Skandiabankens kunder fikk tidlig teste BankID på mobil. Vel og merke hvis de hadde riktig mobilabonnement. Foto: Skandiabanken
Skandiabankens kunder fikk tidlig teste BankID på mobil. Vel og merke hvis de hadde riktig mobilabonnement. Foto: SkandiabankenVis mer

Det er over to år siden DnB NOR og Skandiabanken startet med å tilby sine kunder BankID på mobil.

Og i august i år skjøt tjenesten fart. Fra 1. til 15. august økte antallet BankID-brukere med 6 prosent, ifølge BankIDs egne tall.

Terra-gruppen og Sparebank 1 er trolig årsaken til veksten og at det nå er over 50.000 brukere av BankID på mobil.

Disse har BankID

For nå er det fire banker eller bankgrupper som kan tilby BankID på mobil: DnB NOR, Skandiabanken, Terra-gruppen og Sparebank 1. Kunder i andre banker må imidlertid vente på løsningen.

Bruker du BankID på mobil? (Avsluttet)
Ja, jeg synes det er veldig praktisk(48%)
Nei, banken min tilbyr ikke dette.(25%)
Nei, jeg foretrekker PC eller lignende.(13%)
Ja, av og til(10%)
Aldri hørt om(4%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Vi tror markedet nå har blitt mer oppmerksomme på de fordelene BankID på mobil har. Med BankID på mobil har du din BankID alltid tilgjengelig uavhengig av kodebrikken. Det er spesielt en fordel ved spontant bruk, sier daglig leder av BankID Norge Semming Austin i en pressemelding.

>>> Men her blir det ikke BankID-løsning

Daglig leder av BankID Semming Austin vil ha flere banker og mobilselskaper på banen. Foto: BankID
Daglig leder av BankID Semming Austin vil ha flere banker og mobilselskaper på banen. Foto: BankID Vis mer


Bare hos Telenor

Men det er ikke bare bankene som avgjør om flere får benytte BankID på mobil. Det er nemlig bare forbeholdt Telenor-kunder.

Vanlig banklagret BankID har nå mer enn 2,6 millioner brukere, så potensialet for vekst av BankID på mobil brukere er veldig stort.

- Vi har et enormt potensiale. Vi håper både flere banker vil tilby dette til sine kunder og vi håper også å få flere teleselskaper med. Per i dag har Telenor av teleselskapene lagt til rette for BankID på mobil, men vi ønsker alle velkommen, understreker Semming Austin.

Ingen ekstra kodebrikke

I BankID-løsningen for mobil ligger sikkerhetsnøklene i SIM-kortet på mobilen, og dette betyr at du slipper både kodekort og sikkerhetssertifikat for å logge inn i nettbanken.

Dermed er det mulig å betale regninger på bussen, på hytta, eller hvor du nå skulle befinne deg. Det eneste som kreves, er at du har internett på mobilen - og er Telenor-kunde.

SE OGSÅ: Derfor må du taste koden to ganger