BankID kutter Java

Ny BankID vil ikke kreve det omstridte tillegget.

<b>FÅ DET UT:</b> Nå som nettbankene går over til Java-frie løsninger, er det mest sannsynlig ingen grunn til å ha Java på PC-en. Foto: Dinside Data
FÅ DET UT: Nå som nettbankene går over til Java-frie løsninger, er det mest sannsynlig ingen grunn til å ha Java på PC-en. Foto: Dinside DataVis mer

Det er vårt søstermagasin Digi.no som melder at BankID siden november har jobbet med en Java-fri løsning for innlogging i norske nettbanker. Årsaken skal være de mange problemene, blant annet knyttet til sikkerhet, som stadig har hjemsøkt Java-klienten.

Allerede i fjor sommer skrev DinSide at BankID vurderte å droppe Java, og nå er det altså blitt en realitet.

Les også: Her er sikkerhets-verstingene

Har skapt trøbbel

Svært mange norske nettbanker krever at brukeren har Java-støtte i nettleseren. For mange brukere er dette eneste grunn til å ha Java installert på PC-en. Manglende Java-støtte på nettbrett og mobiler har lenge også vært en utfordring for mange nettbankkunder som benytter slike.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken løsning BankID har landet på, men dette skal ifølge Digi.no offentliggjøres førstkommende torsdag. Da vil det også bli kjent når du som bankkunde kan avinstallere Java for godt.

Les også: Byttet bank for å slippe unna BankID

Vi kommer tilbake

DinSide vil være tilstede under pressemøtet torsdag, og vil gi deg flere opplysninger i kjølvannet av dette.

Les også mer om saken hos Digi.no.

Les også: Virker ikke Java? Prøv dette.