Bankenes beste BSU

Renten har gått opp siden siste gang vi testet rentene på BSU-konti. Sjekk den oppdaterte listen vår, og spar pengene dine hos de beste.

Bankenes beste BSU

  1. Tabell BSU-test
Hjelp til drømmeboligen? Spar penger i BSU.
Hjelp til drømmeboligen? Spar penger i BSU. Vis mer


Boligsparing for ungdom (BSU) er en fordelaktig sparemulighet for ungdom under 34 år. Pengene på en BSU-konto forrentes bedre enn på en vanlig høyrentekonto, samtidig som du får et direkte fradrag i skatten på 20 prosent eller maksimalt 3.000 kroner i året.

Du kan spare 15.000 kroner i året og totalt 100.000 kroner eksklusive renter. Pengene kan brukes til kjøp av bolig eller til nedbetaling av boligrelaterte lån.

Ifølge Kirsten Birkeland i Gjensidige NOR er det få som er oppmerksomme på det fordelaktige i en BSU sparekonto.

- Bare 20 prosent av de potensielle kundene mellom 18 og 34 benytter seg av tilbudet. Dette oppfatter vi som svært lavt, sier Birkeland.

Vinnerne


Testen vår tar bare utgangspunkt i de bankene som er tilgjengelige for alle i Norge, uansett geografisk tilhørighet. Vinneren blant våre 30 testbanker er Oppdal Sparebank som gir deg 7,75 prosent i rente.

På en sterk annenplass kommer Nordlandsbanken som gir 7,50 prosent innskuddsrente, tredjeplassen går til Postbanken som gir deg 7,35 prosent rente.

Fire av bankene vi sjekket tilbyr ikke BSU-produktet til kundene sine, disse er Skandiabanken, Finansbanken, BN Bank og Kredittbanken.

Sjekk lenken øverst til høyre for en full oversikt over de ulike rentenivåene.

Taperne

Sunndal Sparebank er taperen i testen vår med en innskuddsrente på 6,50 prosent. Dette tilsvarer en innskuddsrente som er 1,25 prosentpoeng lavere enn det beste alternativet.

Nest dårligste rente er 6,60 prosent, som du får i BNP Paribas. Tredje dårligste er Fana Sparebank og Handelsbanken som gir 6,75 prosent i rente, tett etterfulgt av DnB som tilbyr 6,80 prosent på en BSU-konto.

Penger å spare

Sparer du eksempelvis 1.250 kroner per måned i seks år, sitter du ved slutten av perioden igjen med om lag 5.000 kroner mer ved å velge banken som tilbyr den høyeste rentesatsen frem for den laveste.

Bytte bank

Ifølge informasjonssjef Kirsten Birkeland i Gjensidige NOR er det ikke noe problem å bytte til en bank som tilbyr bedre betingelser.

- Du må opplyse den nye banken om kontonummeret på BSU-kontoen din, og de vil da sørge for overføringen.

Birkeland advarer mot å bytte BSU-Bank de siste to ukene i desember.

- Dette kan skape problemer i forhold til ligningsmyndighetene. Hvis de tror at du har to BSU-konti, vil dette bli oppfattet som ulovlig, og du vil ikke få godskrevet skattefradraget, opplyser Birkeland.

Stengt konto

En BSU-konto gir bare rett til ett uttak. Hever du pengene for å kjøpe bolig vil kontoen automatisk bli stengt. Dermed er det ikke lenger mulig å benytte seg av skattefradraget og de gunstige rentebetingelsene.