Bankenes beste BSU

Renten har gått opp siden siste gang vi testet rentene på BSU-konti. Sjekk den oppdaterte listen vår, og spar pengene dine hos de beste.

Bankenes beste BSU

  1. Tabell BSU-test
Hjelp til drømmeboligen? Spar penger i BSU.
Hjelp til drømmeboligen? Spar penger i BSU. Vis mer


Boligsparing for ungdom (BSU) er en fordelaktig sparemulighet for ungdom under 34 år. Pengene på en BSU-konto forrentes bedre enn på en vanlig høyrentekonto, samtidig som du får et direkte fradrag i skatten på 20 prosent eller maksimalt 3.000 kroner i året.

Du kan spare 15.000 kroner i året og totalt 100.000 kroner eksklusive renter. Pengene kan brukes til kjøp av bolig eller til nedbetaling av boligrelaterte lån.

Ifølge Kirsten Birkeland i Gjensidige NOR er det få som er oppmerksomme på det fordelaktige i en BSU sparekonto.

- Bare 20 prosent av de potensielle kundene mellom 18 og 34 benytter seg av tilbudet. Dette oppfatter vi som svært lavt, sier Birkeland.

Vinnerne


Testen vår tar bare utgangspunkt i de bankene som er tilgjengelige for alle i Norge, uansett geografisk tilhørighet. Vinneren blant våre 30 testbanker er Oppdal Sparebank som gir deg 7,75 prosent i rente.

På en sterk annenplass kommer Nordlandsbanken som gir 7,50 prosent innskuddsrente, tredjeplassen går til Postbanken som gir deg 7,35 prosent rente.

Fire av bankene vi sjekket tilbyr ikke BSU-produktet til kundene sine, disse er Skandiabanken, Finansbanken, BN Bank og Kredittbanken.

Sjekk lenken øverst til høyre for en full oversikt over de ulike rentenivåene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Taperne

Sunndal Sparebank er taperen i testen vår med en innskuddsrente på 6,50 prosent. Dette tilsvarer en innskuddsrente som er 1,25 prosentpoeng lavere enn det beste alternativet.

Nest dårligste rente er 6,60 prosent, som du får i BNP Paribas. Tredje dårligste er Fana Sparebank og Handelsbanken som gir 6,75 prosent i rente, tett etterfulgt av DnB som tilbyr 6,80 prosent på en BSU-konto.

Penger å spare

Sparer du eksempelvis 1.250 kroner per måned i seks år, sitter du ved slutten av perioden igjen med om lag 5.000 kroner mer ved å velge banken som tilbyr den høyeste rentesatsen frem for den laveste.

Bytte bank

Ifølge informasjonssjef Kirsten Birkeland i Gjensidige NOR er det ikke noe problem å bytte til en bank som tilbyr bedre betingelser.

- Du må opplyse den nye banken om kontonummeret på BSU-kontoen din, og de vil da sørge for overføringen.

Birkeland advarer mot å bytte BSU-Bank de siste to ukene i desember.

- Dette kan skape problemer i forhold til ligningsmyndighetene. Hvis de tror at du har to BSU-konti, vil dette bli oppfattet som ulovlig, og du vil ikke få godskrevet skattefradraget, opplyser Birkeland.

Stengt konto

En BSU-konto gir bare rett til ett uttak. Hever du pengene for å kjøpe bolig vil kontoen automatisk bli stengt. Dermed er det ikke lenger mulig å benytte seg av skattefradraget og de gunstige rentebetingelsene.