Bankene satser på iPhone

Og du trenger ikke være kunde for å benytte alle tjenestene.

Dagens valutakurser er noe av det Nordea tilbyr med sin nye iPhone-applikasjon. Foto: Nordea
Dagens valutakurser er noe av det Nordea tilbyr med sin nye iPhone-applikasjon. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har to store aktører kastet seg på iPhone-bølgen. Banken Nordea og internettmegleren Nordnet er blant øktørene som nå frir til iPhone-brukerne. Begge har lansert applikasjoner som kan lastes ned gratis i Apples App Store.

Nordea lanserte sin iPhone-applikasjon i forrige uke, og skryter selv av at de er den første norske banken som lanserer et bredt mobilverktøy for iPhone.

- Vi har sett en stor etterspørsel etter gode bank- og finansapplikasjoner til iPhone og touch-telefoner i det norske markedet. Nordea har valgt å gjøre noe med dette ved å lansere den mest komplette bankapplikasjon til iPhone, forteller Informasjonssjef i Nordea, Thomas Sevang.

Se også: iPhone som betalingsterminal?

<strong><b>SJEKK KURSEN 1:</strong></b> Nordeas valutakalkulator for iPhone.
SJEKK KURSEN 1: Nordeas valutakalkulator for iPhone. Vis mer


Ikke bare for kunder

Applikasjonen består foreløpig av en mobilbank tilpasset iPhone, en enkel lånekalkulator, en valutakalkulator, samt informasjon om Telefonbanken. Den nye applikasjonen kan benyttes av alle, uansett bankforbindelse, men programmet er foreløpig ikke et komplett verktøy for alle bankbehov.

- Denne lanseringen er begynnelsen på en spennende satsing fra vår side på mobile og nettbaserte tjenester. Applikasjonen vil allerede om kort tid bli oppdatert med nye funksjoner, sier Sevang.

<strong><b>SJEKK KURSEN 2:</strong></b> Nordnets fondsinformasjon for iPhone.
SJEKK KURSEN 2: Nordnets fondsinformasjon for iPhone. Vis mer


Aksjehandel på telefonen

Omtrent samtidig lanserer internettmegleren Nordnet sin applikasjon for iPhone, og er dermed først i Norge med å tilby aksje- og fondshandel på mobilen. I Sverige, hvor applikasjonen ble sluppet for en knapp måned siden, har den blitt en kjempesuksess med over 5000 nedlastninger allerede, skriver Nordnet i en pressemelding.

I applikasjonen til Nordnet kan du følge aksjemarkedet, få oversikt over egen konto, aksje- og fondsplasseringer, samt kjøpe og selge aksjer og fond.

- Det er tydelig at kundene ønsker bank i mobilen. I dag bruker de fleste datamaskinen for å utføre banktjenester, men mobiltelefonen kommer til å bli den neste store kanalen. Vi tar det første steget nå ved å tilby aksje- og fondshandel i mobilen, men etterhvert som vi lanserer mer tradisjonelle banktjenester i Norge, vil mobil være et viktig satsningsområde, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet.

Er din bank mobil?

Nordea og Nordnet får neppe være alene om å lansere banktjenester for iPhone, og noen banker er allerede i gang.

Sparebank 1 har laget en applikasjon som lar deg sette opp et privat budsjett, og Skandiabanken satser også på mobilmarkedet. Denne uken lanserte de for eksempel muligheten for elektronisk legitimering på nett. Med BankID fra en annen bank kan du umiddelbart opprette kontoer, bestille kort, søke om lån og så videre, uten å måtte legitimere deg ved fysisk oppmøte.

Mer bank på mobil:
Sparebank 1-applikasjonen
Disse tilbyr Bank-ID på mobil
DnB NOR tilpasser seg Apple-folket

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer