Bank2 langt fra verst

Målgruppen til nye Bank2 er de med gjeldsproblemer. Men med overkommelige lån kan kunder med blodrøde tall komme seg ut av økonomisk uføre. Og for kortbruk og nettbank, slår banken knockout på de fleste.


Klokken 9:30 i dag morges åpnet Bank2 hvelvene for første gang. De siste dagers presseoppslag har glødet av varsku mot satsingen til gründerne Øystein Stray Spetalen og Jon H. Nordbrekken, som begge har bakgrunn i inkassobransjen.

Får du ikke lån andre steder, kan Bank2 bli eneste utvei. Ved hjelp av gjeldsmekling med de ulike kreditorene, skal Bank2 kjøpe gjelden til de med størst problemer, for så å tilby kunden ett håndterbart lån, skriver NTB. For de uten sikring, kan tilleggsikring bli kostbart.

Men som DinSides tall viser, er Bank2 langt fra rentetoppen for lån. Med en nominell renteprosent fra 3,10 og en effektiv rente på 3,2 ved et lån på en million over 20 år, legger banken nesten hundre lånetilbud bak seg i vår liste for boliglån. Innenfor 60 % sikkerhet havner banken på en 63. plass. Dårligere sikkerhet og andre betingelser kan presse renta opp mot fire prosent.

I toppsjiktet

Men Bank 2 er slett ikke aller verst på utlånssiden. Nederst i vårt utvalg av dyre lånealternativer ligger Sparebanken Møre uten kundeprogram; 4,8 prosent nominelt. Vanlig lånerente for Nesset sparebank er fra 3,75 prosent.

For alle andre banktjenester Bank2 tilbyr, rager den helt i toppsjiktet. Få andre banker har gratis nettbank, kontoinformasjon og kortbruk, og knapt noen banker profilerer seg uten årsgebyr på VISA-kortet. Gode innskuddsbetingelser kommer i tillegg, med høyrentekontosatser opp til 2,25 prosent. Bank2 tar mål av seg å bli en fullsortiment-bank, det vil si tilby alle banktjenester, i løpet av kort tid.