Baksmell til våren?

Trakk du nok skatt i 2009? Vi har en ny kalkulator der du kjapt ser svaret.

<b>Kommer som en overraskelse: </b> Av og til er det ikke sunt å bli <I>så</I> overrasket. Med vår restskattkalkulator kan du se svaret allerede nå. Foto: Colourbox.com
Kommer som en overraskelse: Av og til er det ikke sunt å bli overrasket. Med vår restskattkalkulator kan du se svaret allerede nå. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har ennå flere måneder på deg til å betale inn for lite trukket skatt i 2009, om det er nødvendig. Fristen er 31. mai, først etter denne datoen begynner rentene å løpe. Men det beste er jo å betale 2009-skatten med 2009-inntekt, og nå kan du se hvor store innbetalinger som mangler, eller hva du eventuelt skal ha tilbake.

Vi har laget en egen restskattkalkulator der du kjapt beregner dette. Kalkulatoren regner bedre jo mer nøyaktig du kjenner din inntekt, renteutgifter og annet som påvirker skatten, men de fleste kan på noen sekunder i det minste få et anslag over restskatten uten å måtte sjekke i papirene.

Gå til restskattkalkulatoren

Et billig lån

For dem som får skatteoppgjøret i juni, er rentesatsen for restskatten 3,9%. For dem som får oppgjøret i oktober er rentesatsen 4,8%. Det er m.a.o. et nokså billig lån, samtidig som det gir stor avkastning å betale restskatten om ettermiddagen den 31. mai.

Om du betaler inn restskatten minus 99 kroner, blir resten ettergitt. 100 kroner er den laveste summen som kreves inn.

Penger til gode under 100 kroner blir heller ikke utbetalt.

I begge tilfeller blir småkronene slettet av regnskapet. De blir ikke overført til neste år.

Se også:
Trekk full skatt i desember!
Dette blir skatten din i 2010