Baby-boom etter fotball-VM

Ni måneder etter VM i fotball er tyske sykehus sprengfulle av vordende mødre. Lykkerus og feststemning satte fart på sakene, mener legene.

Mens David Beckham og Oliver Kahn skapte action på fotballbanen, skåret mange tyskere mål på hjemmebane også.

Mellom 9. juni og 9. juli fikk fotballrusen bekymrede par til å glemme hverdagens problemer og nye par til å møtes. Resultatet blir snart veldig synlig på tyske fødeklinikker.

Les også: Til sengs med Beckham under VM

- Vi forventer et fødselshopp på 10 til 15 prosent tidlig i mars, noe som har sammenheng med fotball-VM, sier Robert Kliche, sjef ved Koch-klinikken i byen Kassel, til nettstedet Reuters Health.

Moro med barn? En god latter gjør deg også mer fruktbar:

Feiret på soverommet
Det er ikke uvanlig med en økning i fødsler i mars og april, ifølge Thomas Åbyholm som er klinikksjef ved Kvinneklinikken på Rikshospitalet.

- Det er ni måneder etter ferietiden, da vi som regel tilbringer mer tid sammen. Den seksuelle lysten følger ofte etter, forklarer Åbyholm.

Koch-klinikkens første VM-baby ble født 11. februar. Ifølge den nybakte moren Pia Schmidt ble datteren unnfanget etter Tysklands 1-0-seier over Polen.

- Jeg husker det veldig godt. Stemningen var på topp, vi hadde venner på besøk og senere fortsatte feiringen på soverommet, forteller hun til Reuters.

Ønsker du deg barn? Slik blir du gravid:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenger baby-boom
Åbyholm vil ikke automatisk skrive ut fotball-VM som resept for alle par som har problemer med å få barn.

- Men det er helt klart at psyken spiller en viktig rolle når det gjelder å bli gravid. Det er fine mekanismer som kontrollerer menstruasjonssyklusen og eggløsning, og det skal lite til for å påvirke det, sier han.

Lillehammer-OL i 1994 ga ikke noen lignende fødsels-boom her i Norge ifølge legen. Men kanskje kan et OL i 2018 skape et lite hopp i fødselstallene?

- Ja, det hadde jo vært fint! Alle land i vesten trenger en baby-boom, så alt som kan hjelpe, er av det gode, mener Åbyholm.

Les mer her: Satser på nakne VM-damer