Avslør mannehjernens mysterier

Husker han ikke bursdagen din? Og ser han ikke at du har farget håret? Det betyr ikke at han ikke liker deg!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du føler at dere hadde en lang og interessant samtale på første date, men neste gang dere møtes, husker han ikke engang hva du jobber med! Og hvorfor i all verden klarer ikke samboeren din å huske når du har bursdag?

Hjernen er faktisk forskjellig hos menn og kvinner. Kanskje kan en liten vitenskapelig kikk inn i mannehjernens mysterier oppklare misforståelser og redde forholdet?

Vær tålmodig med hukommelsen
Hippocampus, hvor de første minnene dannes, opptar en mindre prosentandel av mannehjernen enn kvinnehjernen. Hvis daten din ikke kan huske hvor du jobber, selv om du fortalte ham det første gangen dere møttes, så vær klar over at størrelsen faktisk betyr noe - hippocampus-størrelsen altså. Så ikke ta det personlig!

Hippocampus kan også forklare hvorfor noen er mer avhengige av mat enn andre:

Ikke forvent at han tar hintet
Er du forelsket? Da må du kanskje si det rett ut, for menn er ikke like flinke som kvinner til å tolke små følelsesmessige hint. Deler av følelsessenteret er nemlig mindre hos menn enn kvinner. I tillegg har menn mindre tetthet av neuroner i områder i temporallappen som har med språkprosessering å gjøre. Derfor er det nok like greit å fortelle ham rett ut hva du føler. Hvis du forventer at han skal trekke slutninger ut fra hintene dine, ender det bare med at dere begge klør dere i hodet uten å skjønne noen ting.

Ikke ta samtalepauser personlig
Faktum er at menn generelt ikke er like store konversasjonsmestere som kvinner. Noe av forklaringen kan være at to områder i frontal- og temporallappen som spiller en viktig rolle i språkdannelse, er vesentlig mindre hos menn. Kvinner er derfor langt flinkere enn menn til å fortsette en samtale når de først får et stikkord. Så ikke forvent at han skal skravle like mye med deg som bestevenninna di når dere er på date. Og ikke konkluder med at han ikke er interessert hvis det blir en dødpause i samtalen.

Han snakker, men hva i all verden mener han? Les også: Når typen taler i tunger

Sett pris på hans positive personlighet
Er han ”ovenpå” mesteparten av tida? Det er ikke bare innbilning: Mannehjernen produserer dobbelt så mye serotonin (kjemikaliet som påvirker humøret) som kvinnehjernen, ifølge en studie ved McGill University. Andre studier viser at færre menn enn kvinner lider av depresjon. Det betyr kanskje at menn har lettere for å takle livets store utfordringer. Så hvis han forteller deg at han nylig har mistet jobben uten at han begynner å stortute, betyr det ikke at han er hjerteløs. Det betyr heller at han har et sunt serotoninlager.

Hjernen er hans største sex-organ
Hos hannkjønn i en rekke arter, inkludert mennesker, er det preoptiske området av hypotalamus større i volum enn hos hunnkjønn. Du lurer kanskje på hva dette har med sex å gjøre? Mye! Denne lille konstruksjonen står nemlig i forbindelse med hypofysen som skiller ut kjønnshormoner, og styrer dermed rett og slett parringsatferden. Så hvis typen din prøver å få deg til sengs hele tida og du føler deg som en prippen skolefrøken, husk at du bare opplever helt normale, hjernestyrte forskjeller.

Kilde: Happenmagazine

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!