Avhengig av sex

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhengig av sex

Heisan Elsa/Esben.

Jeg er en mann på 24 år og er totalt avhengig av sex. Det kan ikke gå lange tiden før jeg MÅ ha sex. Jeg har ingen kjæreste for tiden men jeg må innrømme at jeg har flere elskerinner. Egentlig plager dette meg veldig da jeg ikke vil være slik. Hvorfor har jeg blitt så utrolig avhengig av sex? Jeg har ofte nye partnere, omtrent hver helg. Er det noe jeg kan gjøre for å få nedsatt sexlysten? Egentlig liker jeg det vel godt også, men det har liksom blitt veldig mange forskjellige sexpartnere.

Vennlig hilsen en sexgal mann

Hei!

Ofte vil stadig sult være et tegn på at man ikke får nok næring. Når man sprer seg over mange partnere, vil man miste en viktig følelsesdybde i seksualiteten.

Vi kan kalle dette en seksuell felle: Sannsynligvis bruker du seksualitet som metode for å tilfredsstille et dypere følelsesmessig behov. Da vil ikke sex være tilstrekkelig til å dekke det slik at du blir tilfreds. I beste fall får du det samme ut av seksualiteten som når du onanerer: en fysisk tilfredsstillelse der og da, men med den tomheten som manglende nærhet med et annet menneske innebærer. Det er et stort problem i dag at mange ikke har kontakt med følelsene sine. Kanskje er du også redd for intimitet og nærhet?

Du kan prøve å gå i deg selv, eller du kan gjøre det mer grundig med å gå i psykoterapi for å finne ut av dine følelser og dine behov.
Når en medisin ikke virker, er det ikke alltid så lurt å bare ta mer av den. Jeg vil anbefale deg å prøve en annen strategi.
Hilsen Elsa Almås

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!