Avføringsbakterier i sminke

Testsminke med bismak ...

<b>BAKTERIER I SMINKE:</b> Sminketestere er fulle av E. coli og andre utrivelige bekjentskaper. Styr unna sminke fra krukker - velg heller fra tube, når du skal teste produkter i butikken - og ikke ha testsminke nær øyne, munn og nese. Foto: Colourbox
BAKTERIER I SMINKE: Sminketestere er fulle av E. coli og andre utrivelige bekjentskaper. Styr unna sminke fra krukker - velg heller fra tube, når du skal teste produkter i butikken - og ikke ha testsminke nær øyne, munn og nese. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stafylokokker, streptokokker og E. coli - det er ikke måte på hvilke godsaker som finnes i testsminken i butikkene ...

FARE lørdager

En to års lang studie utført av Jefferson Medical College i Philadelphia i USA, viser at det er stor sannsynlighet for at sminken i varehuset eller butikken inneholder en eller annen form for bakterier.

Forskerne sjekket bakterieinnholdet i alle slags kosmetikkforretninger, og på lørdager - som er den travleste dagen - fant de utrivelige bakterier i absolutt alle sminketesterne de tok prøver av. Sannsynligheten for å komme borti en infisert testsminke, er altså 100 prosent på lørdager ...

Flere faremomenter

E. coli er betegnelse på en hel rekke bakterier som finnes naturlig i tarmene hos både dyr og mennesker. Avføringsbakterier, altså - som sannsynligvis har havnet i sminken fordi en eller flere av damene som har testet sminken før deg, har vært på toalettet og ikke vasket hendene sine etter at toalettforretningen var avsluttet - og gått i kosmetikkavdelingen og testet sminke i etterkant.

Hygiene

Vasker du hendene dine hver gang du har vært på toalettet? (Avsluttet)
Ja, alltid(81%) 3751
Stort sett, men ikke 100 prosent alltid(15%) 700
Nei, aldri(2%) 100
Vasker meg kanskje halvparten av gangene(2%) 90
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er ikke kun i sminken du finner E.coli - undersøkelser har funnet avføringsbakterier også på tannbørsten, brusdispensere, hotellrom, dametoalettet, frukt og håndveska.

Vasker du hendene dine hver gang du har vært på toalettet? Stem i avstemminsgobjektet til høyre.

Sommerens verste bakteriebomber

Styr unna

På bakgrunn av testresultatene, råder forskerne nå sine kunder til å kun teste sminke som kommer på tuber eller flasker, og at man ikke tester sminken nær munnen, nesen eller øyne. Dette ifølge Råd & Rön.

- Bare du ikke tester noe i nærheten av øyne, nese eller munn, vil du styre unna, sier Dr. Elizabeth Brooks, professoren som ledet studien, til Los Angeles Times.

Ti råd for god håndhygiene