<b>Omstridte tjenester:</b> Forbrukerombudet mener det gis for dårlig informasjon om prisen. Foto: Colourbox.com
Omstridte tjenester: Forbrukerombudet mener det gis for dårlig informasjon om prisen. Foto: Colourbox.comVis mer

Auksjonssted sender sms til 108 kroner stykket

- Vi beklager om du føler at dette ikke har kommet klart frem, sier kundeservice.

DinSide har vært i kontakt med en leser som er kraftig irritert på seg selv etter å ha mottatt flere tekstmeldinger fra auksjonsstedet Bidit uten å ta affære.

– De har noen ganger i måneden sendt meg en tekstmelding og minnet meg på at jeg har "gratis auksjonspoeng" og kan være så heldig å få lov å by på forskjellige produkter, sier leseren.

Han har aldri bydd på noe hos Bidit, men nå viser det seg at nettstedet tar seg grovt betalt for tekstmeldingene han mottar.

Bidit er allerede et mye omtalt auksjonsnettsted på grunn av misvisende prisopplysninger, og nå truer Forbrukerombudet med bøter. Dette blant annet fordi Forbrukerombudet mener prisinformasjonen ved registrering er mangelfull, og at det ikke kommer godt nok frem hvor mye kundene må betale for produktene.

>>> Fem grunner til å holde seg unna

108,- for én melding

En telefon til Tele2 bekrefter at vedkommende har mottatt fire SMS fra Bidit i forrige måned, hvorav en kostet 36 kroner, en kostet 72 kroner, og de to siste kostet 108 kroner per stykk.

Dette er summer som fort merkes på telefonregningen, og nå ønsker vår leser å advare andre mot å være uoppmerksomme på dette. Totalt har han blitt debitert 810 kroner av Bidit.

Slik stopper du SMS-tjenester

Betaler for tjenesten uten å vite det

–Årsaken til at han har blitt debitert 810 kroner av oss er at han er registrert på vårt SMS-budabonnement. Abonnementet koster 135 kroner den 1. og 15. i måneden og gir deg da 75 bud på hans konto, forklarer kundeservice hos Bidit.

Han skal ifølge kundeservice ha mottatt følgende melding: Abonnement. Denne meldingen er gratis. Registreringen var vellykket, din status: OK! Vinn high-end produkter for kun noen få kroner på Bidit.eu! Ved spørsmål, kontakt kundeservice på support@bidit.eu. For å avslutte send STOPP BIDIT til 2333. På Bidit får du 75 bud til kun 135 kr pr 1. og 15. i måneden!

Det holder altså ikke å sende "STOPP", som skal være den universelle koden for å få stoppet slike tjenester. Fordi vår leser ikke har sendt "STOPP BIDIT" til 2333, så har ikke budabonnementet blitt stoppet. Bidit sier imidlertid at de nå har stoppet det manuelt.

"100 ekstra bud" ble abonnement

Det kan kanskje virke sløvt å godta et abonnement på disse betingelsene, men så var det kanskje ikke så klart likevel:

–Da han registrerte seg hos Bidit, fikk han et tilbud om å fullføre registreringen med 100 startbud til 200 kroner. Dette tilbudet er ikke obligatorisk, og på samme registreringsside er det en knapp for å fullføre registreringen uten å kjøpe disse budene. Grunnen til at han ble debitert er altså fordi han valgte alternativet å gå videre med bud, skriver Bidit i en e-post til DinSide.

Videre siterer de valgene som kom ved registrering:

  • Og få med 100 ekstra bud til fantastiske 2 kr stk!
  • Gå videre uten, og kjøp bud med Visa-kort
  • –Vi beklager om han føler at dette ikke har kommet klart nok frem, men forsikrer deg om at hele registreringen har blitt utarbeidet i samarbeid med vår SMS-leverandør for å sikre at alt er i tråd med gjeldende regelverk for sms-betaling.

    >>>Ikke si vi ikke advarte deg!