Atkins har treg start i Europa

Atkins og andre labkarbohydratdietter slår ikke an i England. Kun 13 prosent har prøvd det og færre enn tre prosent lever etter rådene, viser en undersøkelse.

I Norge er Midelfart i ferd med å lansere Atkins-dietten, men hvis markedet her følger trendene i Europa vil det være tungt å få den i gang.

En undersøkelse med 1000 deltagere viser at trening er den foretrukne metoden når briter vil ned i vekt.

- Selv om mange forbrukere blir tiltrukket av løftet om rask og effektiv slanking er det få som klarer å følge dietten over tid, sier analytiker James McCoy til Reuters.

Selv om lavkarbohydratdietter har vært i bruk en god stund var det Atkins-dietten som gjorde den kjent for de store massene.

- Mange slankere har sett at denne dietten ikke virket for dem. Det kan være fordi de ikke forstår eller stoler på dieten, sier McCoy.

Roger Spicer, som leder Atkins UK, sier mer enn 3 millioner briter følger en lavkarbohydratdiet.

Undersøkelsen viser at briter foretrekker mer trening eller å kutte ned på fett, sjokolade og mellommåltider for å gå ned i vekt.

Kliniske tester av lavkarbohydratdietene har vist et større vekttak de første seks månedene i forhold til dietter som satser på lavt fettinnhold eller lavt kaloriinnhold, men etter 12 måneder var det ingen forskjell på slankerne.

Grunnene til at folk ville gå ned i vekt var lyst til å bedre helsen, se godt ut om sommeren eller passe inn i noen klesplagg som passet tidligere.

I Norge har Fedon Lindberg gjort nordmenn bevisste på kostholdet, og undersøkelser viser at 43 prosent av oss følger et lavkarbo-kosthold eller vurderer å gjøre det.

Les også: Celina vil bli slankedronning

 

Mozon.no, 23.09.2004