Astronaut savnet i 14 år

Kunst utøves i alle yrker. Og i et spambrev fra Nigeria har vi funnet fortellerglede og fantasi som i alle fall fortjener hederlig omtale.


Stakkars Major Tunde.

Skutt ut i det ytre verdensrom i all hemmelighet, ble han gjenglemt ved en - også hemmelig - sovjetisk romstasjon i 1990, da daværende Sovjetunionen fikk helt andre ting å tenke på enn en astronauts velbefinnende.

Astronaut savnet i 14 år


Selv om han nok er litt skuffet over sine kolleger, er han fortsatt i godt humør etter fjorten år. Kollegene prioriterte annen last og lot ham bli igjen da de selv reiste tilbake til jorden. Men han lider etterhvert av hjemlengsel, skal vi tro på brevet fra hans gode venn og fetter, Bakare. Hele brevet kan du lese her

Vi fikk 60 treff med "Tunde" i StorOslo Sikkerhetstjenestes søkemotor for svindelspam. Søkemotoren kan du lese mer om hvis du trykker her. Og jada, Dr. Bakare var ett av treffene.

Nigeriansk romfart

Overraskende, i alle fall for oss, bekrefter den europeiske romfartsorganisasjonen ESA eksistensen av det nigerianske romfartsprogrammet National Space Research and Development Agency (NASRDA), men er ukjent med Tundes skjebne.

- Vi ville nok ha visst om det, hvis en astronaut hadde overlevd fjorten år i verdensrommet, sier kommunikasjonssjef Rosita Suenson ved hovedkontoret i Paris.

Men tilbake til brevet - det er kreativt og underholdende, og særlig mer forlanger ikke vi av et spambrev. Har du tid, kan du lese hele her.

Vil du lese flere svindelbrev fra hele verden, kan du trykke her, og finne den nyttige søkemotoren til StorOslo Sikkerhetstjeneste. Den kan komme godt med en gang, hvis du er blant de lettlurte.