Slett ikke alt juleølet smakte godt da DinSide testet årets produkter tidligere i vinter. Foto: Per Ervland
Slett ikke alt juleølet smakte godt da DinSide testet årets produkter tidligere i vinter. Foto: Per ErvlandVis mer

Årets verste juleøl?

Her er testtaperne blant årets juleøl.

Tidligere i vinter kunne DinSide fortelle deg hvilke juleøl som er årets beste. Men slett ikke alle ølene som ble prøvd ut fikk like gode resultater.

LES OGSÅ:

Her kan du se hvilke juleøl du bør holde langt unna julematen i år.

>> Husk, flaskeøl skal ikke ligge i kjøleskapet!

Årets testtapere

DinSide har sammen med Norske Ølvenners landsforbund (NORØL) testet totalt 50 butikkøl og poløl, som er gitt en vurdering etter strenge testkriterier.

Selv om mange av årets juleøl klarte seg bra, gjaldt dette langt fra alle. I alt fem juleøl fikk svært svake resultater i årets tester. De endte med terningkast én og alt annet enn skryt fra dommerne:

– Ikke et godt øl, og ikke egnet til julemat!

– Ettersmak av kokte grønnsaker!

– Vi ville heller drukket vann!

Under følger omtaler av de fem juleølene som fikk det svakeste testresultatet i våre tester. De første tre selges i butikk, mens de to nederste er sterkøl som selges på Vinmonopolet.

Vil du finne ut hvilket juleøl som smakte virkelig godt, kan du gå til testresultater for butikkøl eller testresultater for poløl

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

CB juleøl
(Hansa Borg Bryggeri, 4,5 %)

Vurderinger:
Klart kobberfarget juleøl med en meget svak aroma av karamell og litt syre. Det smaker av brun sirup og sodavann. Kort smak og lett bitterhet til slutt, antydning til syre. Veldig perlende, og noe bitterhet når all annen smak er borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Testernes dom:
Dette er som brun bakesirup! Kan funke for de som liker pils, og kun som drikkeøl - ikke til maten. Det har ikke noe av det du forbinder med et juleøl. Det kan virke som om noen har tenkt "Å nei, det er jo snart jul, vi må også lage juleøl."

Som pils tilsatt bakesirup!

Poengsum: 15,5/50

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Frydenlund juleøl
(Ringnes, 4,5 %)

Vurderinger:
Klart kobberfarget juleøl som lukter litt brent, og av karamell og mørk sirup. Også smaken er dominert av brent sirup, vann og kaffe, med et hint av humlebitterhet.

Testernes dom:
Dette smaker i hovedsak sirup vannet ut med kaffe og vann, med litt alkohol i. Dette ville jeg ikke servert, men heller brukt i julebaksten! Forsåvidt er det ikke "feil", men det smaker kjipt. Her måtte vi lete lenge for å finne andre smaker enn sirup!

Poengsum: 13,5/50 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Borg juleøl
(Hansa Borg Bryggeri, 4,5 %)

Vurderinger:
Klart, kobberfarget juleøl med forskjellige lukter: karamell, smør, fiken, rosiner, hermetisk mais og smør. Det smaker av vann, lakris, sukkervann og bringebærdrops. Smaken er veldig kort, det er lite bitterhet, mer brent smak. Lett perlende.

Testernes dom:
Dette ølet er meget lettdrikkelig, og passer best for de som akkurat har fått lov til å drikke øl - eller for de som ikke egentlig liker øl. Smaken forsvinner halvveis på tunga, og ølet har lite karakter. Dette passer ikke til julematen. Her ville dommerne heller drukket vann!

En av årets tre testtapere!

Poengsum: 13,5/50

Årets verste juleøl?

Ringnes juleøl sterk
(Ringnes Bryggeri, 6,3 %)

Vurderinger:
Gyldent, rødt øl med lite skum. Lukter friskt av søt malt, karamell og litt fruktig. Smaker først av maltsødme og lys karamell, før smaken blir besk og emmen.

Testernes dom:
Dette ølet anbefales ikke! Det starter med en god aroma, men smaken blir fort besk med en ettersmak av kokte grønnsaker.

Et tynt, beskt og bittert juleøl.

Poengsum: 18,5/50

Årets verste juleøl?

Aass juleøl det originale (Aass Bryggeri, 6,5 %)

Vurderinger:
Mørk, gyldenbrunt øl som lukter fruktig og av karamell, med en litt kjemisk undertone. Har en spiss, litt søtlig smak, noe brent som går over i bitterhet. Noe malt og karamell, men for kunstig i smaken.

Testernes dom:
Ikke et godt øl, og ikke egnet til julemat. Selv veldig krydret mat kan ikke redde smaken på dette.

Poengsum: 17,5/50

Les også: Derfor fikk boks- og flaskeølet forskjellige testresultater