Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Årets mest leste saker 2013

Alt fra Netflix til politikk interesserte dere mest i året som gikk.

Klisjéen tilsier at journalister har to valg: Skrive det de vil dere skal lese, eller det dere vil lese. Og i neste rekke at det man bruker minst tid på er det som blir mest lest.

For eksempel kan en lettbeint sak om en "puppeglipp" ta en time å skrive og bli dagens mest leste, mens en viktig utenriksreportasje ta flere uker å få på plass, og bli nærmest oversett.

Det er derfor med stor glede vi ser at dette ikke er tilfelle på DinSide. For sakene dere klikket mest på i 2013 var ikke kjappe artikler om Apple-rykter eller pressemeldinger. De fleste var både grundige og viktige.

Her er årets mest leste saker på DinSide.no:

POPULÆRT: Netflix. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
POPULÆRT: Netflix. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


1. Slik får du amerikanske Netflix
Artikkelen ble skrevet allerede i november 2012, men ble likevel mest lest i 2013. Og det med god margin.

At Netflix er svært populært blant våre lesere hersker det ingen tvil om her i redaksjonen, og det er tydelig at mange leter etter måter å gjøre Netflix enda bedre på. Som å utvide utvalget ved å få tilgang på den amerikanske versjonen av tjenesten.

2. Nye bestemmelser for vikeplikt
Vikepliktsreglene er viktige for både gående, kjørende og syklende, og da nye bestemmelser trådde i kraft i mai i fjor, var derfor interessen stor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant annet ble det bestemt at kjørende i større grad må vike for syklister, og det samme må nå trikkene.

POPULÆRT: Bilskilt.  Foto: DinSide
POPULÆRT: Bilskilt. Foto: DinSide Vis mer


3. Sjekk hvem som eier bilen
Både første- og tredjeplassen på denne listen viser hvor stor Google-trafikken kan bli for oss: "Sjekk hvem som eier bilen" ble skrevet i 2007, altså for nesten syv år siden, men blir fortsatt svært godt lest.

Artikkelen er en enkel beskrivelse av Veivesenets fortsatt gjeldende "REGNR"-SMS-tjeneste. Tjenesten viser bilens eier ut fra registreringsnummeret, og blir tydeligvis ennå mye brukt.

4. Ikke sett for mye penger på sparekonto
Ett av målene til DinSide er å gi leserne våre gode tips, også innen personlig økonomi. Den fjerde mest leste artikkelen i fjor handlet om hvorfor du bør være forsiktig med hvor mye penger du har på sparekonto.

Kort fortalt, fra artikkelen: "Har du høyere rente på boliglånet enn du har på sparekontoen, vil det være mer lønnsomt å betale ned ekstra avdrag på boliglånet enn å ha pengene stående på sparekonto".

POPULÆRT: Den nye regjeringen.  Foto: ALL OVER PRESS
POPULÆRT: Den nye regjeringen. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer


5. Fing: Full oversikt over hjemmenettet
Appen Fing er en av favorittene i dataredaksjonen: Den er enkel i bruk, og viser deg raskt hva som foregår på det trådløse nettverket ditt.

Det er det tydeligvis flere som liker.

6. Dette har Høyre lovet deg
I forkant av fjorårets stortingsvalg stilte DinSide partiene en rekke forbrukerrelaterte spørsmål. Og da det ble klart at de blå vant, med Høyre i spissen, fant vi frem alle svarene fra partiet for å se hva de hadde lovet dere.

Spesielt 200-kronersgrensen ble det mye interesse rundt blant leserne, da Høyre først ville heve den til 1.000 kroner, så tilsynelatende gikk bort fra det, så igjen åpnet for å se på saken før de unnlot å gjøre noe i statsbudsjettet.

POPULÆRT: Historien om Ingvild Moen som tjener penger på Airbnb. Foto: Gaute Beckett Holmslet
POPULÆRT: Historien om Ingvild Moen som tjener penger på Airbnb. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer


7. Test: Acer Aspire S7
Det er faktisk bare én test på årets toppliste, og den æren får ultrabook-en Acer Aspire S7.

"En av de aller beste ultrabookene på markedet. Ferdig snakka" mente DinSide.

8. Tjener 100.000 på gjesterommet
DinSide har skrevet flere saker om Airbnb, som lar deg leie ut rom til turister (eller, skulle det vise seg: prostituerte).

Den som ble aller mest lest var historien om hvordan Ingvild Moen tjente 100.000 kroner på ett år, ved å leie ut gjesterommet sitt.

POPULÆRT: iOS 7. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
POPULÆRT: iOS 7. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


9. Se hva som er nytt i iOS 7
Ingenting blir så mye elsket og hatet blant DinSides lesere enn Apple-produkter. Så da iOS 7 ble lansert i fjor var interessen stor, trolig i begge leire.

Vi gjorde en omfattende videogjennomgang av nyhetene, med oppsummering av hva vi likte og ikke likte, som ble like godt kommentert som lest: 221 kommentarer ble lagt igjen fra både tilhengere og motstandere.

10. Slutt for halogenpærer i 2016
Det som står oss nærmest er også det viktigste for oss, så når lyspærene våre stod i fare var interessen naturlig nok stor.

"Nye innstramminger i EUs økodesigndirektiv kan bety slutten for downlightsystemet ditt" fortalte DinSide i april i fjor.

Tusen takk for at du leste oss i 2013, vi håper du blir med oss også i 2014! Riktig godt nyttår!

Hva synes dere om DinSide i året som gikk? Hva burde vi skrive mer om? Hva burde vi skrive mindre om? Si deres mening under, vi leser alle innleggene!