Årets julegave: Lego-roboter

Mange lekebutikker er utsolgt for de mest populære Mindstormspakkene – med veiledende pris opptil 2245 kroner.

PC-styrte roboter er en kjempehit som julegave i år. Priser på over 2000 kroner hindrer ingen som har satt seg i hodet at det vil de ha. Lego har en eventyrlig suksess med sine programmerbare robotleker.

Nå rett før jul er også hovedlageret til Lego Norge helt tomt for PC-styrte Mindstormsleker på norsk. En rask løsning er innførsel av nye engelskspråklige pakker. De er på vei.

Arne Orsten i Lego Norge sier fornøyd at Legosalget nå før jul er helt eventyrlig. I forhold til i fjor er salget økt med hele 20 prosent i løpet av november - desember. Det gjør sikkert godt for Lego som året før hadde et heller dårlig år.

Avanserte leker


På mange måter er de PC-styrte robotlekene til Lego det mest avanserte leketøyet som er lagd. Programmet som styrer roboten lager du i PCen. Deretter sendes programinstruksjonen til roboten med infrarødt lys.
Roboten lagerer så instruksjonen og klarer deretter seg selv uavhengig av PCen. Mindstormpakken som kalles Droid Developer har en Starwarsrobot. Etter den nye Starwarsfilmen har dette blitt en uimotståelig leke for mange – nesten koste hva det koste vil?

En annen populær variant er Cybermaster. Der styres roboten fra PCen via radiosignal.

Et Lego cybersamfunn?


I nesten Disneystil bygger Lego opp et cyberfellesskap på internett. Visstnok er det nå 70.000 medlemmer innmeldt i Legos webclub. Du kan melde deg inn i Lego som personlig medlem med eget passord på www.lego.com . På adresssen www.mindstorms.com har Lego laget spesialsider for Mindstorms-fan. Her finner du alt fra produktoversikter – tekniske sider med programmering og konkurranser der fantasifull og utviklende bruk av mindsstormsprodukter blir premiert. Det er ikke lenger bare leken det dreier seg om – du skal også føle tilhørighet og fellesskap gjennom internett. Du kan til og med ta på deg bestemte
utviklingsoppdrag der de beste løsningene blir tilgjengelige for alle.