Årets beste kundeservice

– Vi tar det ikke som noen selvfølge at vi er best i klassen, sier mobilselskapet OneCall.

Annenhver nordmann er i kontakt med et kundeservice minst hver fjortende dag, ifølge TNS Gallup. Foto: Colourbox.com
Annenhver nordmann er i kontakt med et kundeservice minst hver fjortende dag, ifølge TNS Gallup. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For deg som forbruker er det fint at det blir gjort målinger på kundeservice, og i 2011 har det blitt gjennomført en ny stor kundeserviceundersøkelse: Årets kundeservice 2011.

Gjennom hele året har TNS Gallup spurt 20.000 mennesker som har vært i kontakt med et kundesenter, enten via telefon, e-post, chat eller sosiale medier, om hvor fornøyde de var med hjelpen de fikk.

Resultatene skal presenteres på Oslo Plaza i Oslo onsdag neste uke.
Les mer (ekstern lenke)

Vant på kundetilfredshet

– Så lenge det er seriøse aktører som står bak, så synes vi det er kjempebra at det kommer flere undersøkelser som måler kundetilfredshet, sier salgs- og markedsdirektør i mobilselskapet One Call Tomas Sandaker til DinSide.

Salg- og markedsdirektør Tomas Sandaker i One Call er en av mange som venter spent på resultatet av den nye kundeserviceundersøkelsen. Foto: One Call
Salg- og markedsdirektør Tomas Sandaker i One Call er en av mange som venter spent på resultatet av den nye kundeserviceundersøkelsen. Foto: One Call Vis mer


One Call stakk i fjor av med topplassering på Norsk Kundebarometer, en årlig undersøkelse gjennomført av Handelshøyskolen BI som hvert år måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Så dere frykter ikke en ny undersøkelse?

– Vi frykter ingen undersøkelser, vi er mest opptatt av resultatet av dem. Og vi er nesten mer opptatt av dem hvis det ikke går bra, sier Sandaker, som legger til at det selvsagt er ekstra hyggelig hvis de har fornøyde kunder.

– Tar det ikke som noen selvfølge

– Det finnes alltid et forbedringspotensial. I 2011 har vi hatt en enorm kundevekst, og med det følger det også nye utfordringer, så det skal bli spennende å se om det påvirker kundeopplevelsen.

Tør du spå noe om utfallet av denne undersøkelsen?

– Det er like spennende hver gang. Vi tar det ikke som noen selvfølge at vi er best i klassen. Dette (Årets kundeservice, red. anm.) virker å være en måling som går direkte på kundeservice, noe som er litt annerledes enn Norsk Kundebarometers målinger. Samtidig vet jeg at vi har ekstremt dyktige folk som jobber med kundeservice hos oss, sier Sandaker.

Ole Martin var ikke spesielt fornøyd med servicen her >>>

"Alle" er i kontakt med kundeservice

Erlend Espedal, forretningsutvikler i TNS Gallup, forteller DinSide at annenhver nordmann har vært i kontakt med et kundesenter i løpet av de siste 14 dagene. TNS Gallup ønsker derfor å foreta en landsrepresentativ måling slik at alle i markedet kan sammenligne seg med andre aktører i sin egen bransje.

– Vi er oppe i omtrent 20.000 svar. Ettersom dette er en landsrepresentativ undersøkelse, så er det enkelte bedrifter som får flere svar enn andre, for eksempel Telenor, som uten sidestykke har flest henvendelser, forklarer Espedal.

Hvem avgjør hvem som er med i kåringen/hvilke virksomheter som blir testet?

– Det avgjør «Norges befolkning». Vi spør mange tusen personer månedlig om de har vært i kontakt med et kundesenter, og de forteller oss hvor fornøyd de er med kundesenteret.

DinSide vil selvsagt presentere vinnerne og taperne når de annonseres i neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!