TP Millenium
TP MilleniumVis mer

Årets beste brettspill

Når du har lyst til å finne på noe sosialt sammen med venner eller familie så er et brettspill som Monopol, Scrabble eller Ludo gamle slagere. Men dersom du er lei av å lese kort som " ditt hus eller hotell brenner ", finne på ord som inneholder X eller kaste en terning for å få seks, bør du oppgradere ditt spillutvalg.

DinSide har testet følgende nye brettspill: Fantasi, Visionary, Sofies Verden, Sequence, Cluedo, Twister, og TP Millenium.

Best i test

Etter å ha sittet i adskillige timer og spilt seg gjennom 7 ulike brettspillene var testgruppen ikke i tvil om hvilket spill som fortjener tittelen årets beste brettspill. TP Millenium er både forfriskende i forhold til sin forgjenger og underholdene familemoro. TP Millenium har fått 1800 spørsmål i 6 nye kategorier: Da og Nå, Oppturer og Nedturer, Visjoner og fantasier, Milepæler, Først og Fremst og Mellom himmel og jord.

Vi var litt skeptiske til TP Millenium, da vi antok at dette var en billig kopi av det populære Trivial Pursuit, som ifølge Hasbro Nordic er solgt i over 100.000 eksemplarer i Norge. Heldigvis hadde de gjennomført en del forandringer for å øke spillbarheten.

For eksempel er de blanke feltene der du før måtte kaste terningene om igjen, erstattet med transportfelter som fører deg rett til et kakefelt. I tillegg er spørsmålene meget oppdaterte, og de nye spørsmålskategoriene sørger for at gamle TP spillere fortsatt har noe å bryne seg på.

TP Millenium passer for både voksen og stor, selv om vi tror det største kundegruppen vil være studenter og andre i alderen 18 - 35 år. Anbefales på det sterkeste, selv om prisen, 499 kroner er litt høy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fantasi

I dette spillet skal deltagerne mime eller tegne et ord, mens de andre spillerne prøver å gjette det riktige svaret. Spillet er utrolig enkelt, og overlater mye til spillernes kreativitet og gjettelyst. For familier og voksne er Fantasi ypperlig underholdning, men etter et par gangers spilling fant testgruppen ut at de heller kunne finne på ord selv.

I vorspiel-sammenheng er dette spillet en god partner, da det kan skape festlig stemning og humør. Fantasi bør ikke spilles så ofte, da det er lett å utvikle mime- eller tegneteknikker som torpederer spillbarheten.

Twister

I dette spillet bruker man en plastikkmatte med flere store fargede sirkler, og en liten papplate med en pil. En spilleder spinner pilen, og deltagerne må så plassere en fot eller hånd på et farget felt. Du har tapt dersom din albue eller kne berører bakken. Spillet passer for 2-4 deltagere. Det kan være litt pinlig å være deltager i dette spillet, ettersom det blir mye kroppskontakt med de andre spillerne.

Dette er et morsomt "bli bedre kjent med dine venner"- spill, og kan fort føre til litt flørting. For kjærestepar finnes det imidlertid bedre måter å bli kjent på, ifølge vår testgruppe.

Visionary

Det kreves minst fire spillere for å spille Visionary, ettersom dette er et lagspill. En person på hvert lag får et bind for øynene, og må så bygge et lite monument av byggeklosser. Partneren forteller så hvordan klossen skal plasseres, og i starten var faktisk dette spillet litt fascinerende. Spillet er enkelt - muligens for enkelt, og testgruppen tvilte litt på om dette var et spill de faktisk kunne tenke seg å spille igjen

Sofies Verden

Er du filosofiinteressert er Sofies verden et ypperlig spill. Her kan du boltre deg i spørsmål om Kant og Aristostoteles, og av og til kan du trekke et kort der du skal holde et filosofiforedrag. Spillet ligner litt på TP i utformingen, men krever adskillige flere terningkast for å gjennomføre. Testgruppen brukte en hel kveld på å spille en omgang, og syntes dette var et godt spill dersom du skulle lese til Ex.Phil, eller ønsker å mimre tilbake til tiden på Universitetet.

For spillere som ikke er belest i filosofi eller interessert i meningen med livet, så vil det være vanskelig å finne dette spillet særlig underholdene.

Sequence

Dette spillet er en slager i USA, og ligner litt på fire på rad. Istedenfor å selv velge hvor du skal plassere dine brikker, bruker du vanlige spillekort til å planlegge dine trekk. Spillet er faktisk utrolig enkelt å lære, og fenger interessen med en gang. Spillet er best egnet for tre personer, og kan spilles i mange timer. Det er imidlertid ikke så kort vei mellom Sequence og et helt ordinært kortspill.

Cluedo

Her skal du finne ut hvem som myrdet hvem, med hva og hvor. Dette finner du ut ved å flytte brikken din rundt om i et hus, og spørre dine medspillere ulike spørsmål. Spillet er opprinnelig amerikansk, og forholdsvis enkelt å lære. Det krever lite intelligens å finne morderen, men det kan være lurt å spille taktisk og forsøke å lure de andre spillerne. Et godt spill for familien, men passer særlig for barn i alderen 10 - 16 år.

Vi takker følgende personer for å ha deltatt i vår testgruppe: Kristian Isaksen, Heidi Nordby, Eirik Finne, Anders Amundsen, Fredrik Lødding.