Arbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel

Arbeidstilsynet advarer mot en faktura for tjenester knyttet til internkontroll på 8.400 kroner, som de mener er et forsøk på svindel.

ADVARER: Arbeidstilsynet advarer mot denne fakturaen, og har anmeldt firmaet som står bak for svindelforsøk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ADVARER: Arbeidstilsynet advarer mot denne fakturaen, og har anmeldt firmaet som står bak for svindelforsøk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Fakturaen kommer angivelig fra HMS Kontroll, og i fakturaen refereres det til Arbeidstilsynets nettsider.

– For Arbeidstilsynet er det viktig å få fram at denne fakturaen fra HMS Kontroll ikke skyldes krav fra Arbeidstilsynet eller krav i regelverket om internkontroll, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet har anmeldt firmaet for svindelforsøk, og de ber alle som har mottatt slike fakturaer, om å sjekke om de har bestilt tjenesten de har fakturert for.

Slik ser fakturaen ut, som Arbeidstilsynet nå advarer mot. Skjermdump: Arbeidstilsynet
Slik ser fakturaen ut, som Arbeidstilsynet nå advarer mot. Skjermdump: Arbeidstilsynet Vis mer

Svindel-fakturaer er et kjent problem som Dinside har omtalt ved flere tilfeller.

Norsis har tidligere uttalt at de ulovlige fakturaene blir bedre og bedre utformet, som gjør det vanskeligere å avdekke om de er falske uten å se nøye på dem eller gjøre undersøkelser som kan avdekke dette.

Får du en faktura du er i tvil om, bør du følge denne sjekklisten fra Norsis:

  • Kontroller om du faktisk har bestilt tjenesten du faktureres for.
  • Dersom du har innsigelser mot en ordrebekreftelse eller faktura, er det viktig at du så snart som mulig sender leverandøren en skriftlig, begrunnet innsigelse mot det du mener er uriktig.
  • Om faktura kommer på e-post, ikke oppgi sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post, og tenk deg om før du klikker på lenker eller vedlegg.
  • Les alt med liten skrift.
  • Avdekker du en falsk faktura, må du ikke betale den.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!